Cod galben de ninsori în anumite zone din țară! Stratul de zăpadă are 2 cm, iar drumarii intervin pe tronsoane

Prima ninsoare din acest an a căzut pe Transalpina și la Bâlea Lac. Stratul de zăpadă ajunge deja la doi centimetri.
  • Publicat:

Ciclonul Ashley face ravagii în România! A dus temperaturi negative și precipitații în toată țara. Luni, 30 septembrie 2024, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de ploi intense, valabilă până marți, 1 octombrie, pentru regiunile Moldova, Dobrogea și o parte din Muntenia. Pentru zonele montane din Carpații Orientali și Meridionali a fost emis cod galben de ninsoare. 

Cod galben de ninsori în zonele montane

Temperaturile au scăzut drastic în termometre, după ce ciclonul Ashley a ajuns pe teritoriul țării noastre. În sudul țării a plouat mult, iar la munte s-a așternut deja un strat de zăpadă.

Tronsonul Rânca şi Obârşia Lotrului al DN67C – Transalpina este acoperit de zăpadă, iar pe alocuri s-a format gheată, după cum a anunțat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova.

La staţia meteo Bâlea Lac, situată la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, a fost înregistrat un strat de zăpadă de doi centimetri.

În plus, temperatura a ajuns la 0 grade celsius la Bâlea Lac, la peste 1800 de metri altitudine. Meteorologii spun că va ninge și în cursul zilei de luni, iar pe alocuri, mai ales pe creste, stratul de zăpada va depăși 10 centimetri.

Precipitațiile vor fi mixte sub formă de lapoviță și ninsoare, iar vântul va avea intensificări de până la 90 de km/oră.

„Pe DN 67C, între Rânca şi Obârşia Lotrului (Transalpina), din cauza temperaturilor scazute, s-au înregistrat precipitaţii sub formă de ninsoare. Pe partea carosabilă s-a depus un strat de aproximativ 1 cm de zăpadă şi izolat pot exista porţiuni cu gheaţă”, conform DRDP Craiova.

Prognoza meteo pentru Capitală

Conform ANM, în intervalul 30 septembrie, ora 10:00 – 1 octombrie, ora 10:00, vremea va fi în general închisă și rece, cu ploi temporare în cursul zilei (cantități de apă între 10 și 15 l/mp). Temperaturile maxime vor atinge aproximativ 16 grade Celsius, iar cele minime vor fi între 9 și 11 grade. Vântul va sufla slab până la moderat.

Sursa foto: facebook Meteoplus

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”