Consumi pate de ficat din comerț? Mihaela Bilic ne spune din ce e făcut, de fapt, și care e singurul sănătos

  • Publicat:
Consumi pate de ficat din comerț? Mihaela Bilic ne spune din ce e făcut, de fapt, și care e singurul sănătos

Pateul de ficat este un aliment popular, mai ales în sezonul rece, datorită conținutului său ridicat de fier, vitamina A și vitamina B12, elemente esențiale pentru prevenirea anemiilor. Totuși, alegerea unui pate sănătos din comerț poate fi o provocare. Mihaela Bilic, cunoscută pentru sfaturile sale nutriționale, ne învață cum să citim etichetele și să facem alegeri informate.

Singurul pate de ficat sănătos, conform Mihaelei Bilic

În primul rând, spune Bilic, cel mai important este să verificăm conținutul de ficat. Unele produse conțin un procent minim de ficat, în timp ce altele oferă cantități semnificative, ceea ce le face mai valoroase nutrițional. În imaginea prezentată, produsele variază între 20% și 46% ficat, iar cele cu un conținut mai mare sunt de preferat.

Pe lângă cantitatea de ficat, trebuie să fim atenți la sare și grăsimi. Recomandările nutriționale indică reducerea consumului acestor elemente, deoarece un exces poate afecta sănătatea.

În produsele analizate de Mihaela Bilic, conținutul de grăsimi variază între 16% și 28%, iar cantitatea de sare între 1,5 g și 2 g per produs. Variantele cu mai puțină sare și grăsimi sunt mai sănătoase.

De asemenea, numărul de ingrediente poate fi un indicator al calității. Produsele cu mai puține ingrediente tind să fie mai naturale și mai puțin procesate. În exemplul analizat, acestea variază de la 10 la 13 ingrediente.

Mihaela Bilic recomandă să fim critici atunci când alegem pateul din comerț și să prioritizăm produsele cu un conținut mare de ficat, dar și sărăcite în sare și grăsimi. Alegerea corectă ne poate ajuta să beneficiem de aportul nutrițional al acestui aliment, fără să compromitem sănătatea.

Urmărește CSID.ro pe Google News