Peste 1.200 de copii din România, abuzați fizic și emoțional în primele trei luni din 2024: „Un părinte nu trebuie să fie temut de copilul său”

În România, 1.268 de copii au fost victime ale abuzurilor fizice și emoționale în primele trei luni din 2024.
  • Publicat:
Peste 1.200 de copii din România, abuzați fizic și emoțional în primele trei luni din 2024: „Un părinte nu trebuie să fie temut de copilul său”
Peste 1.260 de copii din România, abuzați fizic și emoțional în primele 3 luni din 2024. „Un părinte nu trebuie să fie temut de copilul său”

Statisticile Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului (ANPDC) arată că, în România, 1.268 de copii au fost victime ale abuzurilor fizice și emoționale în doar primele 3 luni din 2024.

Dr. Shefali Tsabary, renumită la nivel internațional pentru abordarea sa inovatoare în domeniul parentingului conștient afirmă că un copil nu trebuie să se teamă de părinții săi.

Numărul copiilor din România care sunt victime ale abuzurilor fizice și emoționale a crescut, în primele 3 luni din 2024, cu peste 20% față de aceeași perioadă din 2023, pentru care ANPDC raportase 1.001 de astfel de cazuri. De altfel, pe întregul an 2023, au fost raportate peste 4.320 de cazuri de abuzuri împotriva copiilor.

Dr. Shefali Tsabary, psiholog clinician, speaker internațional și autorul cărților cu vânzări record: “Harta parentingului modern” și „Părintele conștient”, traduse inclusiv în limba română, este de părere că prin frică, părinții creează efecte cu un impact negativ pe termen lung asupra copiilor.

„Un părinte nu trebuie să fie temut de copilul său; respectul este mult mai eficient și mai sănătos decât frica, în procesul de educare. Prin instituirea unui sentiment de frică, părintele poate crea distanță și poate împiedica comunicarea deschisă cu copiii. În schimb, părinții ar trebui să urmărească să fie fermi, dar plini de compasiune, stabilind limite clare. Echilibrarea valorilor tradiționale ale familiei cu parentingul modern implică îmbrățișarea valorilor de bază ale respectului, disciplinei și dragostei. În același timp, părinții trebuie să fie deschiși către idei noi care promovează empatia, autonomia și atenția în parenting”, afirmă Dr. Shefali Tsabary.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”