Cum să depozitezi roșiile pentru a fi proaspete cât mai mult timp! Nu e nevoie să le pui în frigider

Secretul depozitării roșiilor: metoda care le menține gustul intact!
  • Publicat:

Descoperiți cum puteți să păstrați roșiile proaspete și gustoase pentru mai mult timp. O tehnică simplă de depozitare poate preveni înmuierea prematură și risipa alimentară.

Roșiile sunt un ingredient esențial în multe preparate culinare, de la sosuri de paste la salate proaspete. Păstrarea lor corectă este crucială pentru a-și menține prospețimea și aroma. Potrivit Express.co.uk, există o metodă simplă de a preveni ca roșiile să devină moi și să-și piardă gustul.

Experții în depozitare de la Urban Locker sugerează o tehnică surprinzătoare pentru a prelungi prospețimea roșiilor: păstrarea lor cu codița în jos. Elizabeth Adams, expert în depozitare, explică: „Acest mic truc poate ajuta roșiile să dureze mai mult și să reduceți risipa alimentară”.

De ce funcționează această metodă?

Roșiile au o zonă naturală mai slabă unde se atașează codița, care este mai poroasă decât restul pielii. Această zonă permite intrarea aerului și a bacteriilor. Când roșiile sunt depozitate cu codița în sus, umiditatea se pierde mai ușor, cauzând deteriorarea mai rapidă.

Cum să păstrăm roșiile corect

Majoritatea alimentelor pot fi păstrate în frigider, dar roșiile își păstrează cel mai bine aroma la temperatura camerei. Elizabeth Adams recomandă: „Păstrați întotdeauna roșiile într-un loc răcoros și uscat, departe de lumina directă a soarelui, dar niciodată în frigider”.

Experta adaugă: „Scoateți-le din ambalajul original și așezați-le pe o suprafață plană, cu codița în jos. Dacă aveți roșii pe vrej, îndepărtați vrejul, deoarece o roșie stricată poate afecta restul”. Această metodă simplă de depozitare poate ajuta la prelungirea prospețimii roșiilor cu câteva zile, reducând astfel risipa alimentară și economisind bani.

Totodată, e bine să știi și beneficiile roșiilor, care previn infecţiile urinare şi ameliorează cicatricile lăsate de acnee. Ele revin și hipertensiunea arterială cu ajutorul potasiului, magneziului şi sodiului pe care le conţin.

Aceşti trei compuşi sunt esenţiali pentru menţinerea presiunii sanguine sistolice şi diastolice. Prelungesc speranţa de viaţă a fumătorilor prin acţiunea protectivă a antioxidanţilor, care feresc organismul de radicalii liberi precum nitrozaminele din fumul de ţigară. Nu există un tratament standard pentru fumători, tocmai de aceea sunt recomandate roşiile, atât pentru vicioşii înrăiţi, cât şi persoanelor care fumează pasiv.

Foto: Shutterstock, arhivă

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Marincel - Redactor
După ce am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București, am debutat ca redactor la publicația Spynews, unde am dobândit și cunoștințe de social media. De-a lungul timpului am scris pentru diferite site-uri de presă, iar acum fac parte din echipa ...
citește mai mult