Cum să ții ciupercile în frigider să nu se mai strice

  • Publicat:
Cum să ții ciupercile în frigider să nu se mai strice

Ciupercile sunt foarte sensibile și pot să se strice rapid dacă nu sunt depozitate corect. Iată câteva sfaturi pentru a le păstra proaspete și a le face să reziste mai mult timp în frigider.

1. Nu le spăla înainte de depozitare

Ciupercile nu trebuie spălate înainte de a le pune în frigider, deoarece absorb rapid apă, iar umiditatea poate accelera procesul de descompunere. În schimb, îndepărtează ușor murdăria cu o periuță sau cu un șervețel uscat. Dacă este absolut necesar, le poți spăla rapid și apoi le poți usca bine cu un prosop de hârtie.

2. Folosește un recipient potrivit

Cel mai bine este să depozitezi ciupercile într-un recipient care permite circulația aerului, pentru a preveni acumularea de umiditate. Poți folosi:

  • Un coș de răchită sau un vas cu găuri: Acestea permit aerului să circule și reduc riscul de condens.
  • Hârtie sau un prosop de hârtie: Învelește ciupercile într-un prosop de hârtie sau pune-le într-un recipient deschis cu un strat de hârtie pe fund pentru a absorbi excesul de umiditate.
  • Ambalajul original: Dacă ciupercile vin într-un ambalaj de plastic cu găuri (precum cel din magazin), le poți păstra așa, dar nu este ideal pentru o perioadă foarte lungă de timp.

3. Evită ambalajele etanșe

Nu pune ciupercile în pungi de plastic sau recipiente ermetice, deoarece lipsa aerului favorizează acumularea de umiditate și ciupercile se vor strica mult mai repede.

4. Temperatura corectă

Ciupercile ar trebui păstrate în partea de sus a frigiderului, unde temperatura este mai constantă (în jur de 2-4 grade Celsius). Evită să le păstrezi în apropierea ușii frigiderului, unde temperatura poate fluctua.

5. Verifică-le periodic

Chiar dacă le depozitezi corect, ciupercile se vor păstra proaspete doar câteva zile (în general între 3-5 zile). Verifică-le zilnic pentru a te asigura că nu se începe procesul de descompunere și elimină orice ciupercă care a început să se strice.

6. Dacă vrei să le păstrezi pe termen lung – Congelarea

Dacă ai prea multe ciuperci și nu le poți consuma rapid, le poți congela. Totuși, trebuie să le prepari înainte:

  • Sotează-le ușor: Încălzește-le într-o tigaie cu puțin ulei și sotează-le pentru câteva minute. Apoi, lasă-le să se răcească complet.
  • Congelarea: Pune-le într-o pungă sau un recipient etanș și păstrează-le în congelator. Vor rezista până la 6 luni.

Citește și: 8 legume care nu trebuie ținute în frigider: Roșii, castraveți, ceapă și încă 5

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult