Ciupercile sunt foarte sensibile și pot să se strice rapid dacă nu sunt depozitate corect. Iată câteva sfaturi pentru a le păstra proaspete și a le face să reziste mai mult timp în frigider.
Ciupercile nu trebuie spălate înainte de a le pune în frigider, deoarece absorb rapid apă, iar umiditatea poate accelera procesul de descompunere. În schimb, îndepărtează ușor murdăria cu o periuță sau cu un șervețel uscat. Dacă este absolut necesar, le poți spăla rapid și apoi le poți usca bine cu un prosop de hârtie.
Cel mai bine este să depozitezi ciupercile într-un recipient care permite circulația aerului, pentru a preveni acumularea de umiditate. Poți folosi:
Nu pune ciupercile în pungi de plastic sau recipiente ermetice, deoarece lipsa aerului favorizează acumularea de umiditate și ciupercile se vor strica mult mai repede.
Ciupercile ar trebui păstrate în partea de sus a frigiderului, unde temperatura este mai constantă (în jur de 2-4 grade Celsius). Evită să le păstrezi în apropierea ușii frigiderului, unde temperatura poate fluctua.
Chiar dacă le depozitezi corect, ciupercile se vor păstra proaspete doar câteva zile (în general între 3-5 zile). Verifică-le zilnic pentru a te asigura că nu se începe procesul de descompunere și elimină orice ciupercă care a început să se strice.
Dacă ai prea multe ciuperci și nu le poți consuma rapid, le poți congela. Totuși, trebuie să le prepari înainte:
Citește și: 8 legume care nu trebuie ținute în frigider: Roșii, castraveți, ceapă și încă 5
FOTO: Shutterstock