Data la care intră banii pe voucherele de alimente pentru români

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat data la care intră banii pe voucherele de alimente pentru aproximativ 2,6 milioane de români beneficiai ai tichetelor sociale.
  • Publicat:
Data la care intră banii pe voucherele de alimente pentru români

Milioane de români așteaptă următoarea tranșă de bani pe cardurile sociale, iar Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat data la care cei 250 de lei vor fi virați.

De tichetele sociale livrate prin programul „Sprijin pentru România” beneficiază aproximativ 2,6 milioane de români. Aceștia primesc câte 250 de lei la fiecare două luni pentru achiziționarea de alimente.

O modificare a venit în această perioadă și în cazul voucherelor pentru alimente, după ce pensionarii români au primit bani în plus la recalculare. Astfel, în cazul tichetelor sociale pentru alimente, Guvernul a crescut limita de venituri de la 2.000 la 2.210 lei.

„Tot pentru luna octombrie avem o nouă tranșă pentru tichetele sociale, dacă vreți renumitele vouchere pentru alimente, de 250 de lei. Am majorat și plafonul până la care se poate beneficia de aceste sume, plafonul fiind pentru venituri de până la 2.210 lei. În luna octombrie avem o nouă tranșă care va fi pe cardurile a 2,6 milioane de cetățeni”, a declarat Adrian Câciu, la finalul ședinței de Guvern de miercuri, 11 septembrie 2024.

În acest an, beneficiarii voucherelor de alimente au primit tranșele de bani în lunile februarie, aprilie, iunie și august. Așadar, mai rămân de acordat două tranșe, în octombrie și decembrie, în valoare totală de 500 de lei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”