Data la care intră primele pensii majorate

Pensiile majorate după marea recalculare vor ajunge curând la pensionarii din România.
  • Publicat:
Data la care intră primele pensii majorate
Data la care intră primele pensii majorate

Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice, a dezvăluit când primesc românii primele pensii majorate după recalculare. Peste 4,6 milioane de pensii din sistemul public aflate în plată au fost recalculate, iar deciziile au ajuns deja la aproape toți pensionarii.

Data la care intră primele pensii majorate

Vești bune pentru seniori! Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), a dezvăluit când intră banii pe cardurile pensionarilor, după ce le-au fost majorate pensiile.

Unii pensionari au început să primească deja pensiile recalculate. Cei care primesc banii pe carduri vor beneficia de ei pe 11-12 septembrie.

Anunțul lui Daniel Baciu

„Prin noua lege, toate pensiile au trecut prin procesul de recalculare. De săptămâna asta, oamenii au început să primească drepturile bănești după recalculare. Avem aproape 83% din numărul total de pensionari care au creșteri la pensii. Creșterea per total de 26,65%, ca sumă e o creștere medie de 622 de lei.

Drepturi bănești pe care le primesc pensionarii în această perioadă, vorbim de aproximativ două săptămâni în care poștașii merg la domiciliile pensionarilor pentru a achita aceste drepturi de pensie. Pe 11 sau 12 se vor achita pensiie care au card bancar”, a declarat Daniel Baciu la România TV. 

Toate cele 4.609.830 de pensii vor beneficia de majorare 82,56% de pensionari, restul de 17,44% rămânând la nivelul actual. Creșterea procentuală medie a celor peste 3,8 milioane de pensii care se vor majora de la 1 septembrie este de 26,65%, o creștere nominală cu 622 de lei, conform calculelor Ministerului Muncii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”