Data la care vor fi virate pensiile pe card în luna octombrie 2024 și detalii despre recalcularea diferențelor

Pensiile pe card pentru luna octombrie 2024 vor fi virate între 9 și 11 octombrie. Pensionarii care primesc bani prin Poșta Română îi vor primi între 1 și 15 octombrie.
  • Publicat:
Data la care vor fi virate pensiile pe card în luna octombrie 2024 și detalii despre recalcularea diferențelor

Începând cu 1 octombrie 2024, pragul de impozitare pentru pensii va fi majorat de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, o schimbare ce va aduce beneficii pentru peste 3 milioane de pensionari din România. Această măsură va permite scutirea de impozit pentru o sumă mai mare din pensiile lor, ceea ce va duce la o creștere directă a veniturilor pentru cei vizați.

Când se virează pensiile pe card în luna octombrie 2024?

Conform calendarului de plată stabilit de Casa Națională de Pensii, pensionarii care își primesc veniturile pe card vor avea sumele disponibile între 9 și 11 octombrie, în funcție de banca la care au conturile deschise. Plata electronică permite accesul rapid la fonduri și elimină necesitatea așteptării curierului de la Poșta Română.

Pensionarii care preferă încasarea pensiilor prin Poșta Română vor primi banii în perioada 1-15 octombrie, în funcție de programul local de distribuție al fiecărei oficii poștale. Pentru cei care nu sunt găsiți la domiciliu, avizele emise le permit ridicarea pensiilor și documentelor aferente de la ghișeele poștale în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii.

Plata diferențelor rezultate din calcule eronate

Casa de Pensii anunță, de asemenea, că eventualele diferențe rezultate din recalculări sau din erori de calcul vor fi achitate odată cu pensia lunii octombrie. Pensionarii care au observat discrepanțe în sumele primite în lunile anterioare vor putea beneficia de corecții în această perioadă. Aceste ajustări sunt esențiale pentru a asigura corectitudinea veniturilor primite de către pensionari.

O altă veste importantă este că, începând cu 1 ianuarie 2025, pensiile vor fi indexate în funcție de rata inflației, oferind o nouă ajustare a veniturilor pentru toți pensionarii. În plus, între lunile februarie și martie, se va realiza o recalculare pentru anumite categorii de pensionari, ceea ce va aduce noi creșteri pentru unii dintre aceștia.

Sursă foto – wasant1 / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”