De ce e bine să adaugi o felie de lămâie în apa în care fierbi ouăle. Trucul e de mare ajutor tuturor

  • Publicat:
De ce e bine să adaugi o felie de lămâie în apa în care fierbi ouăle. Trucul e de mare ajutor tuturor
De ce să pui o felie de lămâie în apa în care fierbi ouăle

Știți cum se fierb ouăle, dar v-ați întrebat de ce e bine să puneți o felie de lămâie în apa în care le fierbeți? Află mai jos trucul secret al gospodinelor experimentate.

De ce să pui o felie de lămâie în apa în care fierbi ouăle

Multe persoane consumă ouă la micul dejun, fie prăjite, fierte sau poșate. Totuși, atunci când fierbeți ouăle, procesul de decojire poate fi unul anevoios. Gospodinele cu experiență folosesc de regulă lămâia.

Pe lângă faptul că lămâia este unul dintre fructele cu un mare aport benefic asupra organismului, ea ar putea deveni cel mai bun aliat al tău în bucătărie și te ajută să rezolvi una dintre probleme des întâlnite atunci când fierbi ouăle. Iată trucul care îți va face viața mai ușoară în bucătărie.

Trucul de mare ajutor

Lămâia este un fruct consumat de mulți, însă acesta te poate ajuta cu o sarcină destul de obositoare. De multe ori se întâmplă ca, atunci când fierbem ouă, acestea să se spargă sau coaja lor să se crape în timpul fierberii. Lămâia te va ajuta în acest sens!

Tot ce trebuie să faci este să adaugi suc de lămâie sau o felie de lămâie în apa în care fierbi ouăle. Acest truc protejează coaja ouălor, care nu se va mai crăpa în timpul fierberii. De asemenea, ajută la decojitul rapid și uniform al ouălor fierte.

Iată cum să procedezi!  Pune ouăle în apă rece cu sare și cu zeamă de lămâie, sau o felie de lămâie, și fierbe-le pe foc mediu. Atunci când apa a dat în clocot, lasă-le pe foc 3 minute dacă vrei să obții ouă cu gălbenușul moale, 4 minute dacă vrei ouă cu gălbenușul cleios. Totodată, dacă vrei ca ouăle fierte să aibă gălbenușul tare, după ce apa a dat în clocot, lasă-le la fiert între 5 și 6 minute.

Lămâia poate neutraliza mirosul specific de ou fiert, oferind apei de gătit un parfum discret și proaspăt. Este o metodă eficientă și accesibilă, care necesită doar o mică ajustare la rutina obișnuită. În plus, puteți freca cojile de ouă înainte de fierbere cu lămâie. Apoi le lași la fiert. La final, se vor decoji mai ușor.

Sursa foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News