Doi părinți au ales un nume atipic pentru fiul lor, dar Evidența Populației le-a interzis să îl folosească

Doi părinți au ales un nume neobișnuit pentru fiul lor, însă angajații de la Evidența Populației le-au interzis să îl folosească.
  • Publicat:

Danillo și Catarina au fost informați că numele i-ar putea cauza „rușine” fiului lor în viitor, relatează La Bible. Părinții hotărâseră să-și numească fiul Piyé în omagiu adus primului faraon egiptean negru, care se afla în spatele construcției celei mai vechi piramide cunoscute de la El-Kurru și extinderii Templului lui Amon.

Numele, după pronunția din limba portugheză, semnifică un pas de dans

Membrii Curții de Justiție din Minas Gerais se tem că din cauza numelui său, copilul va fi agresat când va studia la școală. Pronunția numelui este similară cu cea a unui cuvânt din limba portugheză, care semnifică un pas de dans de balet.

Din cauza acestei presupuse corelații între cei doi, Curtea de Justiție și oficiul de registratură Belo Horizonte din statul Minas Gerais au decis că nu-l pot numi pe micuțul Piyé.

Danillo și Catarina au fost informați că li s-a interzis „înregistrarea unui prenume care să-și expună purtătorii la ridicol”, potrivit Daily Mail.

Curtea le-a spus: „De aceea sunetul și ortografia numelui au fost preponderente pentru respingere. Ar fi capabili să provoace în viitor jenă copilului”.

Ce spun părinții?

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Danillo Prímola (@danilloprimola)

Tatăl Danillo a explicat că el și Catarina s-au hotărât asupra numelui cu mult înainte de a-și primi băiețelul pe lume pe 31 august, deoarece au fost inspirați după ce au ascultat cântecul tema pentru sărbătorile de carnaval din 2023.

Părinții au vrut să-și cheme fiul Piyé pentru a-i aduce un omagiu primului faraon egiptean negru: „Acolo era un cuvânt care vorbea despre faraonul negru”, a spus el. „Ne-am dus să cercetăm cum a fost și am găsit povestea lui Piiê, care a fost un războinic nubian care a luptat și a cucerit Egiptul și a devenit primul faraon negru”.

Ei s-au hotărât la Piyé, deoarece au dorit ca pseudonimul să fie legat de descendența africană a bebelușului lor.

„Recuperarea numelor africane este o modalitate puternică de a oferi o nouă narațiune istoriei oamenilor de culoare”, a continuat Danillo.

„Avem dreptul de a ne educa copiii cu această forță, această cultură și într-un mod în care ei au reprezentare în numele lor”, a mai spus Danillo.

Deși instanța din Minas Gerais a adoptat inițial aceeași poziție ca și oficiul de grefa din Belo Horizonte cu privire la numirea băiețelului după o figură istorică, un judecător a anulat decizia vineri (13 septembrie).

Sursă foto: Instagram @danilloprimola

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”