O fată a fost diagnosticată cu cancer, după ce „mâncărimea” a fost confundată cu o reacție alergică la produse cosmetice

O fată în vârstă de numai 15 ani a fost diagnosticată cu cancer, după ce "mâncărimea" de care se plângea a fost confundată cu o reacție alergică la produse cosmetice.
  • Publicat:
O fată a fost diagnosticată cu cancer, după ce

În luna iunie a acestui an, Niamh Fisher din Bonkle, Scoția, a început să se plângă de o mâncărime constantă pe tot corpul, despre care familia ei credea că este legată de o alergie sau intoleranță.

Bunicii ei, Deborah Connell, 48 de ani, și soțul ei, Brian, 65 de ani, care sunt tutorii ei legali, și-au descris nepoata ca fiind „uimitoare”, „sănătoasă” și o iubitoare a tuturor lucrurilor legate de frumusețe.

După ce a fost consultată de medicul de familie, i s-a sugerat să țină un jurnal al alimentelor și al produselor de înfrumusețare pe care le folosea.

Însă mâncărimile au devenit curând „insuportabile”, până în punctul în care nu mai putea dormi și „își zgâria pielea”, notează publicația britanică The Sun.

După ce peste noapte i-a apărut brusc o umflătură pe gât, familia a dus-o de urgență la spital.

Au urmat o scanare CT (n.r. computer tomograf), o biopsie și o ecografie, care au dus la diagnosticarea limfomului Hodgkin – un cancer care se dezvoltă în sistemul limfatic.

După efectuarea analizelor, Niamh a fost transferată la Queen Elizabeth Hospital, unde diagnosticul său de limfom Hodgkin în stadiul 2 a fost confirmat pe 31 august.

Medicii au spus familiei că tratamentul lui Niamh va implica patru cicluri de 28 de zile de chimioterapie.

Ce simptome are limfomul

Limfomul este un termen pentru cancerul care începe în sistemul limfatic – o rețea de vase și glande care se întinde pe tot corpul.

Există două tipuri principale de limfom – limfomul Hodgkin și limfomul non-Hodgkin. Limfomul poate provoca multe simptome diferite, în funcție de tipul de limfom și de locul în care se dezvoltă în organism.

Cele mai tipice semne sunt:

  1. Noduli limfatici umflați, cum ar fi în zona gâtului, axilei sau inghinală
  2. Transpirații nocturne
  3. Oboseală extremă
  4. Mâncărimea pielii
  5. Pierdere în greutate inexplicabilă
  6. Febră
  7. Sângerări excesive, cum ar fi sângerări nazale, menstruații abundente și pete de sânge sub piele

Alte semne de limfom într-o zonă mai localizată includ:

  • Umflarea stomacului, pierderea apetitului și alte simptome abdominale
  • Tuse, dificultăți de respirație sau dureri în piept

Sursa foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”