O fetiță din Botoșani a căzut cu trotineta, mama a trimis-o la culcare, iar dimineață nu s-a mai trezit și a ajuns în comă la spital

O fetiţă în vârstă de 11 ani a ajuns în comă la spitalul din Botoşani, duminică dimineaţă, după ce, sâmbătă, căzuse de pe o trotinetă. Diagnosticată cu o hemoragie masivă, medicii au decis transferul copilei la Secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean Suceava.
  • Publicat:
O fetiță din Botoșani a căzut cu trotineta, mama a trimis-o la culcare, iar dimineață nu s-a mai trezit și a ajuns în comă la spital

Potrivit publicaţiei Monitorul de Botoşani, accidentul a avut loc sâmbătă, când fetiţa, originară din localitatea Todireni, a căzut de pe trotinetă pe o stradă din comună.

Copila s-ar ridicat, s-a dus acasă și i-ar fi povestit mamei, în lacrimi ce s-a întâmplat. După câteva ore, micuța a început să se plângă de o durere puternică de cap, moment în care mama a decis că fata să meargă la culcare în speranța că se va simți mai bine a doua zi.

Fetița a ajuns în comă la spitalul din Botoșani

Duminică dimineață, însă, copila nu s-a mai trezit, iar mama a sunat speriată la 112. O ambulanță a preluat-o fata şi a transportat-o la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Botoșani.

„În cursul zilei de ieri a fost adus un pacient de sex feminin în vârstă de 11 ani de un echipaj de la ambulanță în stare comatoasă, ca urmare a unui accident rutier petrecut în cursul zilei de sâmbătă, fetița căzând de pe o trotineta. A fost investigată clinic și paraclinic, rezultând o importantă hemoragie epidurală parieto-occipito-temporal dreapta și fractură oblică temporo-parietală. A fost în intubată și dirijată către cea mai apropiată clinică de neurochirurgie din Suceava”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean „Mavromati” Botoșani. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Botoșani, citați de Botoșani News, pacienta era în comă încă de sâmbătă.

Cum s-a întâmplat totul

Fetița  fost rănită grav într-un loc de joacă din comuna Racovița. Aceasta a căzut de la aproape doi metri înălțime din cauza stării de degradare a toboganului. Copilul a urcat treptele, însă nu a observat că lipsește una dintre stinghii și s-a prăbușit.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Lugoj au fost sesizați de medicii de la Spitalul Municipal din oraș de faptul că la unitatea medicală a ajuns un copilaș ce avea nevoie de îngrijiri medicale după un accident la locul de joacă.

Cea mică era însoțită de părinți la momentul accidentării. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Ce faci când ai o lovitură puternică la cap?

Dacă te-ai lovit la cap în mod accidental, nu trata momentul cu superficialitate. Chiar dacă nu pare nimic grav și nu dezvolți niciun simptom imediat după lovitură, este posibil că rana ta să fie serioasă, cu consecințe grave.

Dacă ai o contuzie sau un traumatism, la câteva ore sau zile după producerea lui, se pot instala chiar și consecințe mortale. Este indicată vizită la un cabinet medical în primele 24 de ore și monitorizarea stării de sănătate timp de 72 de ore. Medicul este cel care va putea stabili dacă lovitură de cap suferită este periculoasă sau nu.

În urma unei lovituri la cap, pot apărea simptome sau complicații dintr-o dată, iar starea sănătății pacientului se poate agrava într-o perioada scurtă de timp. Dacă tu sau cineva apropiat ați trecut printr-un astfel de episod, trebuie să fii atent la următoarele semne:

  • Amețeală, greață, dezorientare sau depresie
  • Pierderi de conștiința sau de memorie
  • Căderi
  •  Convulsii
  • Reacție anormală a pupilelor la lumină
  • Sângerare profundă

Cum îți dai seama de hemoragie

Simptomele pot varia, dar cele mai comune semne de hemoragie includ sângerare evidență, piele palidă, transpirații reci, respirație rapidă sau superficială, starea de confuzie sau pierderea conștienței. Dacă aceste semne sunt prezente, este deosebit de important să se acționeze rapid și eficient.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”