Furtuna Boris, care a făcut ravagii în România, filmată din satelit: „Sunt așteptate mai multe precipitații”

Furtuna Boris, care a făcut ravagii în România, dar și în alte țări din Europa, a fost filmată din satelit, iar specialiștii avertizează că urmează alte zile cu ploi puternice.
  • Publicat:
Furtuna Boris, care a făcut ravagii în România, filmată din satelit:

Furtuna Boris a lovit, în ultimele zile, zone din Europa Centrală și de Est, provocând inundații devastatoare în România, Polonia, Cehia sau Slovacia.

Un satelit al EUMETSAT (Organizația Europeană pentru Exploatarea Sateliților Meteorologici) a surprins furtuna Boris, din spațiu, în perioada 14-16 septembrie 2024, iar imaginile au fost postate pe pagina oficială de Facebook a organizației.

De asemenea, specialiștii EUMETSAT au precizat, în postare, că ploi puternice sunt așteptate și în următoarele două zile.

În România, furtuna Boris a adus ploi puternice care au provocat inundații devastatoare în județele Galați și Vaslui. În total, șapte oameni și-au pierdut viața după viiturile care au măturat totul în calea lor.

În Galați, doi frați au murit după ce au fost surprinși de viitură.

Astăzi, Guvernul a declarat stare de alertă în cele două județe afectate. Starea de alertă va fi instituită în zonele afectate de inundații din județele Galați și Vaslui pentru efectuarea urgentă a lucrărilor de reparații, atât la casele și anexele distruse, cât și la drumuri, poduri și alte obiective de infrastructură locală.

Mai mult, premierul Marcel Ciolacu a anunțat un ajutor de maxim 10.000 de lei pentru familiile afectate de inundații.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”