Informații noi despre copilul mort la cursul de înot. Ce probleme medicale ar fi avut: medicul îl declarase apt pentru sport

Este anchetă la Bihor, acolo unde un copil de opt ani a murit în timpul unui curs de înot. Băiatul era însoțit de unul din părinți și de instructor, când i s-a făcut brusc rău în apă.
  • Publicat:
Informații noi despre copilul mort la cursul de înot. Ce probleme medicale ar fi avut: medicul îl declarase apt pentru sport
Copil mort la cursul de înot. foto: freepik

Băiatul de opt ani care a murit luni, 19 august 2024, în timpul cursurilor de înot, la Bihor, chiar sub privirile tatălui, ar fi avut probleme serioase de sănătate. Instructorul l-a scos în viață din bazin, însă la scurt timp, minorul a decedat. 

Tragedia din Bihor a avut loc luni la prânz! Copilul, un băieţel în vârstă de 8 ani, participa la un curs de înot organizat de un instructor privat, care închiriase bazinul aflat în administrarea Primăriei Ştei. Minorul venise însoțit de tatăl lui la curs. La un moment dat, i s-a făcut rău în timp ce era în apă. În momentul tragediei, mai mulți copii se aflau în piscină, alături de instructorul de înot.

Copil mort la cursul de înot

Bărbatul a intervenit rapid și l-a scos pe copil din apă. Era în viață când a sunat la 112. La sosirea cadrelor medicale, băiatul de 8 ani și-a şi-a pierdut cunoştinţa, iar medicii s-au chinuit o oră să-l resusciteze. Din nefericire, copilul a fost declarat decedat în jurul orei 18.

„A străbătut în jur de trei sferturi, aici s-a întâmplat toată tragedia. Aici copilul a început să se panicheze, s-a apucat de separatorul de culoare, eu eram aici la doi metri”, povesteşte Claudiu Pirtea, instructorul de înot, potrivit Antena 3 CNN.

Cum s-a produs tragedia

„M-am întors rapid, în două lungimi de braţe am scos copilul din apă. Când l-am luat în braţe, am încercat să-l calmez, m-am întors şi l-am dat părintelui, l-a luat în braţe, ultimele cuvinte au fost: „Tati, tati! Am început manevrele de resuscitare, am şi calificare de salvamar. Totul a fost contracronometru, consider că mi-am făcut toate atribuţiile”, a mai spus antrenorul.

Instructorul de înot a precizat că băiatul avea adeverință eliberată de la medicul de familie pentru practicarea unui sport.

foto: captură video

Ce probleme medicale ar fi avut băiatul de 8 ani

„E trist şi dureros. Mi l-a întors acolo la marginea bazinului, s-a ridicat pe picioarele lui, a strigat: „tati” şi apoi s-a lăsat jos”, spune Doru Cioancă, tatăl copilului mort.

Medicii legiști au descoperit modificări la nivelul inimii, ceea ce indică că băiatul ar fi avut anumite probleme de sănătate. Părinții micuțului au declarat că a mai avut un episod asemănător în trecut, însă nu atât de grav.

„Încă nu poate să se pronunţe. Dar la muşchiul inimii pare cu ochiul liber ceva. Suspect. Suspect, atâta tot”, spun părinţii copilului, scrie Observatornews.ro. 

„Am fost la control cu el după, că ne-am gândit să nu aibă probleme la cap, dar nu i-a găsit nimic la creier. A zis că nu poate să se pronunţe, dar la muşchiul inimii se pare ceva suspect”, a precizat Ancuţa Cioancă, mama copilului mort la cursul de înot.

Cauza exactă a morţii băieţelului de opt ani va fi stabilită în urma necropsiei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian