Un invitat la o nuntă în Bihor a fost salvat din ghearele morții de un alt invitat care a recunoscut simptomele

Un bărbat în vârstă de 71 de ani, invitat la o nuntă în Bihor, a fost salvat de la moarte de un alt invitat, care a recunoscut simptomele și i-a acordat primul ajutor.
  • Publicat:

În timpul unei nunți din județul Bihor, un invitat a fost la un pas de moarte. Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, începuse să acuze stări de rău, iar în scurt timp inima i s-a oprit.

Salvarea sa a fost un pompier, invitat și el la eveniment. Subofițerul operativ în cadrul ISU Bihor, paramedic, a intervenit imediat pentru a-i salva viața invitatului.

Un bărbat a fost salvat de la moarte de un paramedic invitat la același eveniment

Paramedicul a fost primul care a observat că invitatul în vârstă de 71 de ani nu se simte bine. Până la sosirea ambulanței, ofițerul operativ în cadrul ISU Bihor i-a acordat primul ajutor. Ulterior, bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean. Incidentul a avut loc sâmbătă după-amiaza, 7 septembrie 2024.

„În timpul evenimentului a observat că un bărbat de 71 de ani se simte rău. În acel moment, salvatorul i-a evaluat starea de sănătate și observând că acesta prezintă simptomele unei persoane care întră în stop cardio-respirator, a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare, solicitându-le celor prezenți să apeleze numărul unic 112 și să precizeze dispeceratului medical că victima se află în stop cardio-respirator”, a transmis subofițerul de informare al ISU Bihor, sergent major, Alina Butaci.

Pompierul s-a implicat în acțiunea de salvare a bărbatului chiar și după sosirea medicilor la fața locului, până la revenirea funcțiilor vitale. Ulterior, victima a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean.

„Dedicarea completă și necondiționată, grija față de semeni și cunoştinţele profesionale ale subofiţerului au făcut posibilă resuscitarea septuagenarului, care este în viață, în stare de conştienţă, datorită unui pompier militar ale cărui calităţi umane şi cunoştinţe profesionale se dovedesc a fi puse în permanenţă în slujba semenilor”, a mai precizat subofițerul de informare.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult