Lecție de viață între români, în traficul aglomerat din Bran: „Nu m-am așteptat la așa ceva!”

Gestul de omenie făcut de o familie de români care trăiește în stațiunea Bran din Brașov s-a transformat într-o adevărată lecție de viață.
  • Publicat:
Lecție de viață între români, în traficul aglomerat din Bran:

Totul s-a întâmplat în weekend, pe DN 73, în Bran, acolo unde o familie de români are în grijă o livadă de pomi fructiferi. Pentru că traficul era unul infernal, având în vedere obișnuita aglomerație din weekend la care s-au adăugat și lucrările de reabilitare a drumului, oamenii au scos la poartă o lădiță cu pere și un afiș pe care au scris: „Pere gratis. Să vă îndulcească drumul”.

Astfel, ei le-au oferit șoferilor o lădiță cu pere din propria livadă, fără să aștepte ceva în schimb. Lecția de viață a venit la final, când lădiță cu pere s-a golit, iar oamenii au găsit răsplata.

„Se reabiliteaza DN73, drumul care trece prin Bran. Ieri după amiază era o coloană de nedescris, stăteau mașinile zeci de minute fără să miște în fată la Petit Castel. Ca să le îndulcesc drumeților șederea, am scos o lădiță cu pere, din care i-am invitat să se servească GRATIS.

Noi ne-am vazut de treabă prin livadă și spre seară când traficul s-a liniștit, m-am dus să strâng – în lădiță nu mai erau pere, ci bancnote de 1, 5 sau 10 lei, in total 62 de lei, lasați de cei care s au servit și au apreciat gestul.

M-a impresionat maxim, pentru că nu m-am așteptat la așa ceva. Suma de bani depășește cu mult valoarea de piață a perelor, dar reflectă valoarea perceptuală a celor care au oprit si au luat cate o pară. Concluzia o trage fiecare. Weekend de vis!”, a scris Laura Tampa în postarea de pe Facebook.

Sursa foto: Facebook / Laura Tampa.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”