Suntem încă în perioada Postului Crăciunului, iar majoritatea consumă produse de post, precum pateuri vegetale, linte sau fasole. Unii români aleg să cumpere fasole boabe la conservă, mai ales că există sortimente care sunt prefierte și se prepară mult mai ușor.
Deși sunt promovate drept produse sănătoase și naturale, fasolea boabe la conserve din comerț conține o listă lungă de ingrediente care ridică multe semne de întrebare.
Multe dintre aceste produse din supermarketuri nu conțin doar apă și sare, ci sunt pline și de zahăr. Dragoș Pătraru a făcut o analiză mai amănunțită și a testat mai multe conserve de fasole boabe.
„Apropo de conserve. Mi-am refăcut de curând stocul de fasole din cămară, de fapt, mai multe boabe la conservă. Ca să nu mănânci prostii, ai nevoie de opțiuni sănătoase mereu la îndemână.
Aceste conserve sunt întotdeauna o soluție delicioasă. Ei bine, vă rog să citiți etichetele înainte. O singură marcă avea doar fasole, apă, sare. Celelalte aveau și zahăr. Cum vă mai spuneam aici, zahărul este în toate produsele. E foarte important să-l evităm din acele alimente în care nu ar avea ce să caute”, a precizat Dragoș Pătraru.
Spre exemplu, fasolea boabe de la Bonduelle, conține următoarele ingrediente: apa, fasole alba boabe (48%), zahar, sare, otet de alcool, boia de ardei dulce, usturoi deshidratat pudra și piper alb pudra.
Sursa foto: Starea Sănătății