Un studiu realizat de Asociația Pro Consumatori (APC) a analizat 43 de tipuri de crenvurști disponibili în hipermarketuri și supermarketuri din România pentru a evalua calitatea acestora.
Rezultatele arată diferențe semnificative în ceea ce privește proporția de carne, prezența aditivilor și utilizarea ingredientelor precum carnea separată mecanic (CSM).
Dragoș Pătraru spune: „Cei de la APC au luat în 2016 un studiu, e ceva timp de atunci, 43 de tipuri de produse de tip crenvurșt și au analizat etichetele. Vă punctez doar câteva dintre concluziile lor. Conținutul de sare la suta de grame de produs din produsele analizate variază într 1,1 grame și 3 grame. Cantitatea de proteină per suta de grame variază între 9,7 și 15,59 de grame, doar 19% dintre produsele analizate având o cantitate mai mare de 14 grame de proteină la suta de grame, ceea ce arată atât cantitatea redusă de carne din crenvurști, cât și calitatea slabă a acesteia.”
Poți urmări întreaga analiză a lui Dragoș Pătraru aici:
Acest studiu evidențiază importanța citirii etichetelor și alegerea unor produse mai sănătoase, chiar dacă acestea pot avea un preț mai ridicat.
SURSA FOTO: Starea Sanatatii