Meteorologii Accuweather au modificat prognoza. Data exactă la care ninge în București

Potrivit meteorologilor Accuweather, ninsorile se lasă așteptate în București. Luna ianuarie s-a încheiat cu temperaturi neobișnuit de ridicate, iar luna februarie nu face excepție. 
  • Publicat:
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza. Data exactă la care ninge în București
Când va ninge în București, conform meteorologilor Accuweather

Luna februarie a debutat cu temperaturi mai scăzute, față de luna precedentă când s-au înregistrat chiar și 20 de grade Celsius la amiază. Cu toate acestea, românii nu vor avea parte de ninsori abundente. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza și au arătat când vor cădea și primii fulgi de nea în Capitală. 

Când va ninge în București, conform meteorologilor Accuweather

Dacă finalul lunii ianuarie a adus maxime care au ajuns până la 16-20 de grade Celsius în timpul zilei, începutul lui februarie a marcat o scădere treptată a valorilor termice. Pe timpul zilei s-au înregistrat doar 2 grade Celsius, iar noaptea coboară până la pragul de îngheț. Chiar și așa, ninsorile se lasă așteptate.

Prognoza meteo actualizată

Conform prognozei Accuweather, pe 19 februarie Bucureștiul va avea parte de prima ninsoare a sezonului. Temperaturile vor oscila între 7 -8 grade ziua și -1 grad pe timpul nopții. Totuși, spre finalul lunii februarie, temperaturile vor ajunge și la 10 grade Celsius în timpul zilei, iar nopțile nu vor mai fi cu valori negative.

La munte va ninge

Dacă bucureștenii nu vor avea parte de ninsori, cei care ajung la munte și în nordul țării se vor putea bucura de o iarnă autentică. În zonele montane, se va depune strat de zăpadă consistent.

„A pătruns o masă de aer rece în zona țării noastre, iar valorile termice au scăzut destul de mult față de ceea ce am înregistrat anterior. Temperaturile, însă abia acum încep să se apropie de cele normale pentru această perioadă.

Pentru zilele următoare vor fi în general între -1 și 8 grade, iar pe parcursul nopților, în depresiuni, vorbim deja de ger, pentru că temperaturile vor fi de -12, -10°, iar cele mai ridicate valori vor fi în partea de sud-est, unde se vor înregistra și 10 grade Celsius. 

Precipitațiile, nu pe arii foarte extinse, vor viza în principal partea nordică, centrală și estică a țării, apoi și regiunile sudice, sud-estice, însă vorbim de precipitații slabe pe arii relativ restrânse, ninsori la munte, iar în zonele mai joase și precipitații sub formă de lapoviță și ploaie”, a precizat Oana Păduraru, meteorolog ANM, la euronews.ro. 

Sursa foto: accuweather

 

Urmărește CSID.ro pe Google News