Metoda prin care unii români au decontat vouchere SGR de 300.000 de lei fără să recicleze o sticlă

Mai mulți români sunt bănuiți că au decontat vouchere SGR de 300.000 de lei, în numai trei luni, fără să recicleze o sticlă la aparatele montate în magazine.
  • Publicat:
Metoda prin care unii români au decontat vouchere SGR de 300.000 de lei fără să recicleze o sticlă

Sistemul Garanție-Returnare (SGR), prin care românii își pot recupera garanția de 50 de bani pentru fiecare PET reciclat în aparatele din magazine, a devenit o afacere pentru mulți, în special în această vară.

Unii dintre românii care s-au apucat să adune sticle și PET-uri de pe stradă pentru a le recicla au făcut bani frumoși, sumele ajungând chiar și la câteva sute de lei zilnic.

Au decontat vouchere SGR de 300.000 de lei fără să recicleze o sticlă

Totuși, au existat și câțiva români ingenioși care, nu au reciclat nici măcar o singură sticlă, însă au reușit să deconteze aproximativ 300.000 de lei de la un lanț de magazine.

În această dimineață, polițiștii din București au făcut mai multe percheziții la locuințele suspecților.

„Astăzi, 24 septembrie 2024, polițiştii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, pun în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Cercetările vizează mai multe persoane care, în perioada iulie – septembrie 2024, ar fi decontat la un lanț de magazine de retail alimentar, în mod ilegal, vouchere SGR (sistem de garanție–returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile) cu serii unice / coduri de bare unice / aceleași coduri QR, vouchere ce ar fi fost imitate prin multiplicare, inducând în eroare casierii magazinelor în cauză, întrucât ar fi prezentat aceleași elemente de identificare cu cele originale, cu scopul obținerii frauduloase de sume de bani”, se arată într-o informare a Poliției Române.

Astfel, suspecții sunt bănuiți că ar fi falsificat voucherele SGR și astfel ar fi obținut sume mari de bani în cele trei luni în care au „operat”.

La un calcul simplu, putem afla că suspecții au încasat banii pentru 600.000 de sticle sau PET-uri reciclate, însă, în realitate, nici măcar o sticlă nu a ajuns să fie reciclată.

Urmărește CSID.ro pe Google News