Mii de români nu vor primi pensia pe septembrie și octombrie. Anunțul oficial al Casei de Pensii

Mii de bătrâni riscă să nu-și primească pensiile pe septembrie și octombrie. Este anunțul oficial făcut de reprezentanții Casei de Pensii.
  • Publicat:
Mii de români nu vor primi pensia pe septembrie și octombrie. Anunțul oficial al Casei de Pensii
Pensionarii care nu vor lua banii pe septembrie și octombrie. foto: pixabay

Recalcularea și distribuirea pensiilor mărite au dus au dus la o aglomerare masivă la casele de pensii din țară. Din acest motiv, mii de pensionari riscă să nu-și primească banii în septembrie și octombrie. Este vorba despre cei care au depus în ultimele două luni dosarele de pensionare.

O categorie de pensionari este afectată de aglomerația produsă de recalcularea pensiilor. Aceștia nu vor încasa pensiile pe septembrie și octombrie. Este vorba despre cei care au depus recent dosarele de pensionare.

Românii care riscă să nu primească pensie în septembrie și octombrie

Recalcularea pensiilor a dus la întârziere, pentru că dosarele și documentele nu au fost introduse în sistem. Pensionarii în această situație se confruntă cu riscul de a nu primi niciun venit în lunile septembrie și octombrie.

De aceea, instituțiile recomandă ca cei aflați în această situație să se prezinte la ghișeele caselor de pensii pentru a putea primi banii care li se cuvin. Această soluție este una temporară, până la finalizarea completă a procesării dosarelor.

„Am oprit activitatea total, funcționăm doar cu înscrierile noi la pensie și, sigur sunt situații în care am ieșit din termen. Din păcate, mai trebuie să mai subliniem, deși nu sună bine, am emis decizie de înscriere la pensie, dar pentru faptul că trebuie să să-i aplic și pasul 01/09/2024 nu o pot comunica la plată”, au declarat reprezentații caselor de pensii pentru Newsweek.

„Omul stă cu decizia în mână. Noi am luat măsura bine, la inițiativa Casei Naționale, prin care ni s-a trasat sarcina la toate casele de pensii, acolo unde omul este chiar în impas total (nu are bani n.red.), să găsim o modalitate de plată.

Și noi avem modalitatea să-i plătim din caserie, deși noi nu avem bani de pensii, însă legea ne permite, în situații excepționale, să plătim și pensii prin caserie. Pensionarii pot fi plătiți în situații excepționale printr-un mandat poștal sau prin ordin de plată, direct în contul bancar al persoanei”, a declarat și Maria Andronache, directorul Casei de Pensii Județene Iași.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”