Numărul pacienților care au murit la Spitalul Pantelimon a scăzut simțitor după apariția anchetei

Judecătorul care a decis arestarea celor două doctorițe de la Spitalul Pantelimon a constatat că numărul pacienților care au murit după începutul anchetei a scăzut simțitor.
  • Publicat:

Numărul pacienților care și-au pierdut viața la Spitalul Pantelimon din București a scăzut cu o treime, după apariția anchetei morților suspecte de la ATI. Aceasta este una dintre constatările judecătorului care a decis să le trimită pe cele două doctorițe acuzate de crimă cu premeditare în arest pentru 30 de zile.

În motivarea deciziei de arestare preventivă, judecătorul a scris cele două doctorițe „își luau rolul de Dumnezei” și hotărau care sunt pacienții care trăiesc și care mor.

Cele două doctorițe de la Spitalul Pantelimon, Miron Maria Alexandra şi Păiuș Mirela, „au acționat cu intenția directă de a suprima viața victimei Militaru Marian” și au arătat „un profund dispreț al inculpatelor față de viața persoanelor prin ignorarea tuturor dispozițiile legale care reglementează exercitarea profesiei lor, dar și a jurământului depus la terminarea facultății de medicină”.

Aceasta este o altă concluzie prezentată în motivarea deciziei de arestare pentru 30 de zile, pronunțată de Tribunalul București.

„Gravitatea faptelor săvârşite rezultă inclusiv din calitatea de medic a persoanelor care şi-au asumat responsabilitatea profesională şi morală de a salva vieţile pacienţilor care îşi pun vieţile în mâinile lor şi acestea au decis că nu este cazul să facă, au decis pe baza unor criterii care sunt inumane, arbitare şi discreţionare. În România nu avem dreptul să decidem când luăm viaţa unei persoane, indiferent de starea de sănătate a acestei persoane. În aceste condiţii apreciază că lăsarea în libertate a inculpatelor chiar şi în condiţiile unor articole de presă de tipul celor depuse la dosar, articole de susţinere a inculpatelor, ar fi de natură să creeze o neîncredere în actul de justiţie. Diverse persoane îşi dau cu părere a despre cum ar trebui să fie sau cum a fost, dar pe baza datelor din dosar, pe baza datelor tehnice din dosar, INML a stabilit foarte clar că scăderea dozei de noradrenalină în această cauză a condus la decesul pacientului Militaru Marian”, se mai arată în motivarea judecătorilor în dosarul Spitalului Pantelimon, consultată de Gândul.

Urmărește CSID.ro pe Google News