O bătrână din Buzău folosea o „piatră” ca opritor de ușă. Comoara a intrat în Cartea Recordurilor

O bătrână din Buzău, care folosea ca opritor de ușă o adevărată comoară despre care credea că este o simplă piatră, a aflat ulterior valoarea inestimabilă a acesteia.
  • Publicat:
O bătrână din Buzău folosea o

Piatra, de dimensiuni considerabile, are o vechime estimată de specialiști între 40 și 70 de milioane de ani. Bătrâna din comuna Colți, județul Buzău, o folosea drept opritor de ușă, fără să aibă habar de valoarea uriașă a pietrei de culoare maronie.

Ulterior, bucata uriașă a fost descoperită și clasificată drept obiect de tezaur, aflându-se în prezent la Muzeul Județean Buzău.

Potrivit World Record Academy, piatra folosită de bătrâna din Buzău drept opritor de ușă este, de fapt, cel mai mare chihlimbar din lume.

Pepita de ambră cântărește aproape 3,5 kilograme și este cea mai valoroasă din lume.

O bătrână din Buzău folosea o

Muzeul Chihlimbarului din Buzău este unic în lume

Chihlimbarul Buzăului este o arie protejată de interes național situată în zona Carpaților de Curbură. Este o rezervație naturală geologică și paleontologică situată în județul Buzău, pe teritoriul administrativ al comunei Colți.

Așadar, colecția de pietre de chihlimbar de la Colți este cea mai valoroasă din lume. Deține 260 de astfel de exponate de nuanţe diferite, cărora le sunt dedicate trei săli din muzeu.

„Unele dintre piesele de la Muzeul Chihlimbarului au pe ele depozite aurifere, altele care au diferite tipuri de cuarţ, cuarţit cu impact vizual deosebit, strălucesc, sunt de diferite tipuri de nuanţe”, a explicat directorul Muzeului Judeţean Buzău, Daniel Costache pentru Agerpres.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”