O femeie a confundat capsulele de detergent cu dulciuri și a murit

O femeie în vârstă de 93 de ani, care suferea de demență, a murit după ce a confundat capsulele de detergent cu dulciurile.
  • Publicat:
O femeie a confundat capsulele de detergent cu dulciuri și a murit

O femeie în vârstă de 93 de ani, care suferea de demență, a murit după ce a confundat capsulele de detergent cu dulciurile.

Elizabeth van der Drift, în vârstă de 93 de ani, a fost găsită pe 19 martie în chinuri cu dureri de stomac și dificultăți de respirație după ce a ingerat capsulele toxice de detergent care, ulterior, i-au provocat moartea.

O anchetă arată că decesul femeii în vârstă a fost rezultatul acestui consum periculos. În anchetă au fost menționați și alți factori care au dus la deces, precum pneumonie de aspirație și demență.

Anchetatorii au aflat că ambalajul capsulelor de detergent „semănau mai mult cu o pungă de dulciuri”.

Medicul legist Ian Potter a spus că se teme de riscurile la care sunt expuși pacienții care suferă de demență. Potter a explicat cum femeia, care suferea de demență „de mai mulți ani” adesea „căuta ceva de mâncare”.

El a dezvăluit că, la mijlocul lunii martie, pensionara „a avut acces la tablete sau capsule de detergent care erau viu colorate” și „a mușcat cel puțin una dintre ele”.

Descriind produsul, care a fost ulterior găsit ca fiind un factor care a contribuit la moartea femeii, Potter a explicat că nu exista niciun element de design care să împiedice pe cineva să folosească capsulele „asemănătoare dulciurilor”.

În ciuda faptului că femeia a fost găsită la scurt timp după consumarea produsului și a fost chemată o ambulanță, ea a murit la spital câteva zile mai târziu.

Foto: shutterstock

Sursă: The Sun

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”