O femeie era să-și piardă viața pentru că nu și-a schimbat tamponul la timp. „Medicii mi-au spus că am venit la spital la momentul potrivit”

Medicii au diagnosticat-o cu sindromul șocului toxic, care a apărut din cauza unui tampon.
  • Publicat:
O femeie era să-și piardă viața pentru că nu și-a schimbat tamponul la timp. „Medicii mi-au spus că am venit la spital la momentul potrivit”
O femeie era să-și piardă viața pentru că nu și-a schimbat tamponul la timp. „Medicii mi-au spus că am venit la momentul potrivit”

O femeie din Texas trage un semnal de alarmă după ce la nunta unei prietene a ajuns de urgență la spital, luptând pentru propria viață.

În luna septembrie, Ashley DeSkeere s-a trezit cu frisoane severe și vărsături care apăreau la fiecare jumătate de oră. Femeia în vârstă de 43 de ani a crezut inițial că a contactat un virus la stomac de la nunta la care a fost prezentă cu două zile înainte de incident, scrie DailyMail. Trei zile mai târziu însă, femeia s-a confruntat cu o scădere bruscă a tensiunii, ceea ce a făcut-o să aibă probleme de respirație și să ajungă de urgență la spital.

Medicii au diagnosticat-o cu sindromul șocului toxic, care a apărut din cauza unui tampon.

Ce este sindromul șocului toxic?

Sindromul șocului toxic este o afecțiune rară, dar care poate pune viața în pericol din cauza toxinelor care se dezvoltă în organism. De cele mai multe ori, acesta este asociat folosirii tampoanelor în perioada menstruației și apare la 1 din 100.000 de femei, dar poate afecta organele, poate produce șocul și chiar decesul în 70% dintre cazuri, scrie Centrul de Prevenție și Control al Bolilor.

„Am fost foarte speriată. I-am spus soțului că simțeam că mor. Niciodată nu m-am simțit atât de rău în viața mea”, a povestit femeia potrivit DailyMail. „Nu voi mai folosi niciodată tampoane. Sunt complet terifiată și încă nu pot să cred că s-a întâmplat asta”, a adăugat.

Femeia le-a spus medicilor că în timpul nunții nu-și schimbase tamponul pentru opt ore, lucru pe care nu obișnuise să-l facă până atunci.

„În general îl schimb la fiecare patru ore și noaptea. Dar nu aș fi crezut că mi se poate întâmpla asta după opt ore. Mai mulți doctori mi-au spus că sunt foarte norocoasă că am ajuns la spital, pentru că mulți oameni își pierd viața după două zile. Mi s-a spus că am venit la momentul potrivit, căci dacă mai întârziam ar fi fost prea târziu să se mai poată face ceva”.

La spital, Ashley DeSkeere a stat cinci zile internată și a fost tratată cu antibiotice, fluide și alte medicamente care să-i stabilizeze tensiunea.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”