„O mare pandemie se pregătește să apară”. Avertismentul cercetătorilor, lansat la nivel mondial

Un grup de cercetători din întreaga lume a lansat un avertisment cu privire la riscul unei pandemii provocate de rezistența antimicrobiană la animalele destinate consumului uman.
  • Publicat:

Studiul cercetătorilor arată că o pandemie de super-bacterii rezistente la antibiotice ar putea amenința sănătatea globală, dar și că este necesar luarea unor măsuri urgente pentru prevenție.

Studiul publicat în International Journal of Food Science and Technology avertizează că animalele destinate consumului ar putea deveni un vector pentru superbacterii periculoase, constituind astfel o amenințare majoră pentru sănătatea publică globală și securitatea alimentară.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), bolile rezistente la medicamente ar putea cauza până la 10 milioane de decese anual până în 2050. Studiul identifică Asia, în special Asia de Sud-Est, ca un epicentru al rezistenței antimicrobiene la animale.

Regiunea adăpostește un număr enorm de animale, inclusiv miliarde de găini și milioane de rațe, bovine, bivoli, porci, oi și capre. Deși aceste animale sunt esențiale pentru economia și alimentația comunităților locale, ele prezintă un risc major în ceea ce privește dezvoltarea și răspândirea rezistenței antimicrobiene.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”