Portarul de legendă a celor de la Steaua București, Helmut Duckadam, s-a stins din viață luni dimineață, 2 decembrie 2024. În septembrie, fostul sportiv a fost operat pe cord deschis, dar mărturisea că intervenția a fost una de succes. Cu toate acestea, apropiații lui susțin că fostul portar ar fi decedat din cauza septicemiei.
Helmut Duckadam s-a stins din viață luni, 2 decembrie, la numai 65 de ani. Vestea morții legendarului sportiv al Stelei a fost făcută de Marcel Pușcaș, pe pagina sa de Facebook.
„Acum am auzit că a murit unul dintre bunii mei prieteni. Un fost foarte bun coleg, fost foarte bun fotbalist. Este singurul român din Guiness Book. La doar 65 de ani s-a stins Helmut Duckadam, cel care a reușit să facă o țară fericită. Am vorbit acum o săptână, când erai vesel. Te-ai dus prea repede, prea repede, prietene. Dumnezeu să te odihnească! Ai fost un familist convins, un om generos, ai ajutat pe toată lumea atât cât ai putut. Drum lin, prietene”, a spus Marcel Pușcaș, într-un video pe care l-a postat pe pagina lui de Facebook.
Adrian Bumbescu, fostul coechipier al lui Duckadam, a dezvăluit că acesta ar fi decedat de septicemie.
„Acum o lună jumate am fost internat și eu, și el. El la Universitar și eu la Spitalul Militar. Ne sunam zilnic. Și zic: ‘Ia uite, bă, de la Hanu’ lui Manuc, unde beam un șpriț, ne sunăm din spitale acum’. Eu am avut o tumoare la picior.
El zicea că e bine. Spunea să ne vedem la o ‘cafă’, cum zicea el, să ne întâlnim mai des. Îmi pare nespus de rău. E ceva incredibil! Se pare că septicemie ar fi făcut. Marcel Pușcaș mi-a spus. Chiar acum vorbeam cu Pițurcă, nici el nu știa nimic”, a spus Adrian Bumbescu, pentru ProSport.
Septicemia, cunoscută și sub denumirea de sepsis, este o afecțiune gravă cauzată de prezența și răspândirea unei infecții bacteriene sau fungice în fluxul sanguin, care declanșează un răspuns inflamator sistemic. Este o urgență medicală, deoarece poate progresa rapid și poate duce la complicații severe, cum ar fi șocul septic, insuficiența multiplă de organe și chiar decesul.
Apare de obicei atunci când o infecție localizată, cum ar fi pneumonia, infecțiile tractului urinar, peritonita sau o rană infectată, se răspândește în sânge. Printre cele mai frecvente bacterii care pot cauza septicemie se numără:
Sursa foto: facebook Helmut Duckadam