O pensionară din București a sunat la 112, după ce a primit decizia de recalculare a pensiei

O pensionară din București a sunat la numărul unic de urgență 112, după ce a primit prin poștă decizia de recalculare a pensiei.
  • Publicat:
O pensionară din București a sunat la 112, după ce a primit decizia de recalculare a pensiei

Noile decizii de recalculare a pensiei, pe care pensionarii români le primesc în această perioadă, continuă să provoace nemulțumiri printre oameni.

După ce un pensionar a leșinat când a primit decizia de recalculare, iar o femeie s-a speriat când a citit câți bani urma să primească la pensie în septembrie, acum vine rândul unei alte pensionare, care a sunat la numărul unic de urgență 112 atunci când a primit documentul de la Casa Națională de Pensii.

„Ieri am chemat salvarea, că mi-a venit rău când am văzut! Nu se poate aşa ceva! Mi se pare o bătaie de joc. Cu cine mă compară pe mine, cu care? E prea mare pensia mea? Bucătar-cofetar. Şi am hrănit generaţii de copii. Te mulţumeşti şi faci din ce ai. Dar nu se poate. Chia să-ţi taie orice drept. Nu-mi permit să-mi iau un aparat de auzit? Cum? Când e între 2.400 şi 5.000”, a declarat Nanu Voica, pentru Observator.

Femeia trebuie să se descurce cu o pensie de 2.223 de lei. Astfel, ea a venit în lacrimi la Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti, după ce a primit în plus, în urma recalculării, doar 45 de lei.

Astfel, pensionara din București speră că totul a fost o greșeală și că va primi la pensie o sumă mai mare. Totuși, contestația va fi rezolvată în timp, astfel că, până la noul calcul, femeia va primi pensia majorată cu 45 de lei, așa cum a aflat în mod oficial din decizia de recalculare.

Sursa foto: observatornews.ro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”