O pensionară din București s-a speriat când a primit decizia de recalculare: „De unde dau banii înapoi?”

O pensionară din București a rămas uimită atunci când a primit noua decizie de recalculare și a aflat că urmează să primească o sumă uriașă de bani în fiecare lună, la pensie.
  • Publicat:
O pensionară din București s-a speriat când a primit decizia de recalculare:
O pensionară din București s-a speriat când a primit decizia de recalculare: "De unde dau banii înapoi?"

Calculele făcute greșit pe noile decizii de recalculare încep să se înmulțească, pe măsură ce poștașii continuă să livreze pensionarilor români mult așteptatele documente prin care aceștia află câți bani vor primi începând din luna septembrie.

Este și cazul unei pensionare din București, care până acum a avut o pensie de 1918 lei. În momentul în care a primit noua decizie de recalculare a rămas fără cuvinte și s-a speriat, mai ales că și-a dat seama că a fost făcută o greșeală și, cel mai probabil, va fi obligată să înapoieze banii primiți în plus.

Astfel, după noua formulă de calcul femeia urma să primească, începând cu 1 septembrie 2024, o pensie de 10.284 de lei, notează stirileprotv.ro.

Când a primit decizia de recalculare, pensionara a mers direct la Casa de Pensii pentru a cere explicații.

„Mi-a calculat, cred, în numele la altă persoană. La mine, spune aici, că sunt zece ani în care nu am cotizat, iar eu nu am avut întrerupere”, a declarat Zoica Gheorghe.

O pensionară din București s-a speriat când a primit decizia de recalculare:

În urmă cu câteva zile, un pensionar a leșinat când a primit decizia de recalculare. Vasile Apătroaiei a primit decizia de recalculare de la poștaș, iar când a văzut rezultatul calculelor i-a venit rău.

Pentru că a muncit în condiții grele de muncă, chiar de la 18 ani, bărbatul a primit, când a ieșit la pensie, puțin peste 7.000 de lei. Acum, după decizia de recalculare, pensia i-a scăzut cu mai bine de 2.500 de lei.

„Mi-era rău, am leșinat când mi-a venit asta ieri. Am fost fochist, la 18 ani dădeam cu lopata la locomotiva cu aburi. Am lucrat numai pe locomotivă, vreo 2 ani și ceva, 3 ani am avut condiții normale, am ieșit la pensie. E posibil domnule așa ceva? S-a muncit corect și munca, știți, în condiții grele. Și uite: mi-a adus pensia de la 7.300 la 4.800. E posibil așa? Uite, uitați-vă aici: nu e nimic. E posibil așa ceva?”, a declarat pensionarul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian