O româncă a scăpat de operație după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov

O româncă, diagnosticată cu un sindrom care îi creează ocluzie intestinală, a scăpat de operație după cinci ore de "zgâlțâieli" pe drumul dintre Sălaj și Brașov.
  • Publicat:
O româncă a scăpat de operație după cinci ore de

Dr. Bogdan Moldovan, medic chirurg la Spitalul Sfântul Constantin din Brașov, a dezvăluit într-o postare pe Facebook cum pacienta din județul Sălaj, care urma să ajungă la spitalul din Brașov pentru o operație, nu a mai avut nevoie de intervenția chirurgicală datorită „zgâlțâielilor” de pe drumul care a durat cinci ore.

Femeia, care a urmat terapia HIPEC (Chimioterapie hipertermică intraabdominală) în urmă cu câțiva ani și care suferă de un sindrom aderențial postoperator, trece, de câteva ori pe an, prin crize care îi creează o ocluzie intestinală.

Așa s-a întâmplat și în urmă cu câteva zile, atunci când românca a trecut, din nou, printr-o criză de ocluzie, astfel că a trebuit să ajungă la spitalul din Brașov. Drumul cu gropi a făcut ca, după cinci ore de „zgâlțâieli”, pacienta să ajungă la spitalul brașovean fără problema ocluziei.

„O anecdota la ceas de seara. Despre drumurile din Romania si rolul lor terapeutic in ocluzia intestinala. O pacienta din Salaj cu HIPEC in urma cu 6 ani cu un sindrom aderential postoperator care ii creeaza fenomene subocluzive de cate ori pe an, pe care colegii doreau sa o opereze de urgenta, isi cere transferul la noi si dupa 5 ore de zgâlțâieli ajunge la noi la Spitalul Sf. Constantin. Tranzitul se reia inca de la internare si pacienta scapa de operație. Brevetam!!”, a scris dr. Bogdan Moldovan în postarea de pe Facebook.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”