O tânără a murit brusc într-o sală de sport, în timp ce făcea genuflexiuni

O tânără perfect sănătoasă de 22 de ani s-a prăbușit și a murit într-o sală de sport din localitate după ce a ridicat prea multe greutăți și și-a suprasolicitat corpul, a declarat un oficial local.
  • Publicat:
O tânără a murit brusc într-o sală de sport, în timp ce făcea genuflexiuni

Ariatna Lizeth Mata Esparza, din Torreón, Mexic, a căzut brusc la podea în timp ce făcea genuflexiuni într-o sală de sport locală la începutul acestei luni, potrivit Daily Mail Uk.

Paramedicii s-au deplasat la fața locului, dar nu au reușit să o resusciteze, femeia fiind declarată moartă la fața locului. Un purtător de cuvânt al Procuraturii locale a declarat că o autopsie a constatat că a suferit de anoxemie, o afecțiune în care există prea puțin oxigen în sânge, care ar fi putut fi cauzată de un efort excesiv.

De asemenea, s-a stabilit că și profesorul școlii suferise de un accident vascular cerebral și cheaguri de sânge.

Nu se știe cât de multă greutate ridica doamna Esparza, dar o femeie obișnuită poate ghemui aproximativ 154 de kilograme pentru o repetare, sugerează experții.

A murit din cauza efortului excesiv

Anoxemia nu este neobișnuită, potrivit medicilor, și poate fi cauzată de exercițiile fizice la altitudini mari, cum ar fi în Torreon, care se află la 3.600 de picioare deasupra nivelului mării.

Pentru comparație, orașul New York se află la doar 33 de picioare deasupra nivelului mării, în timp ce Los Angeles este la 305 de picioare deasupra nivelului mării.

Medicii spun că, pe măsură ce oamenii se antrenează la aceste altitudini mari, se folosește mai mult oxigen decât este absorbit, provocând astfel scăderea nivelurilor din organism și moartea celulelor. Acest lucru determină o creștere a tensiunii arteriale, care ar putea cauza spargerea unui vas de sânge și poate duce la o hemoragie cerebrală.

Dacă deficiența este cronică, poate provoca și vasele de sânge slăbite, crescând riscul de sângerare a creierului.

Anoxemia poate crește și riscul formării de cheaguri de sânge, prin creșterea nivelului de molecule inflamatorii din sânge.

Oamenii care sunt obișnuiți cu altitudini mai mari sunt în mod normal protejați împotriva acestei afecțiuni, deoarece corpul lor produce mai multă hemoglobină pentru a compensa, permițând sângelui lor să transporte mai mult oxigen.

Nu era clar dacă Esparza suferea de vreo afecțiune de bază, deși raportul local spunea că nu are probleme cu inima. Anterior, la nivel local se sugerase că acesta a fost principalul factor din spatele morții ei.

Cum se manifestă anoxemia

Anoxemia provoacă simptome care includ dificultăți de respirație, respirație rapidă, cianoză – în cazul în care pielea devine albastră sau violetă – și o creștere a frecvenței cardiace.

În cazuri grave, se poate dovedi fatal dacă lipsa de oxigen din sânge duce la deteriorarea creierului sau a insuficienței organelor.

Esparza urma să devină profesoară de creșă și urma să primească rezultatele examenului în aceeași zi. De asemenea, era o iubitoare de animale, împărtășind în mod regulat imagini online cu câini care erau disponibili pentru adopție. Ultima ei postare pe rețelele de socializare spunea, potrivit Jam Press: „Mă face să râd când oamenii spun „nu-ți umaniza câinele”, când el este cel care mă umanizează”.

Mama ei, Selene Esparza, a scris pe rețelele de socializare: „Prințesa mea, fata mea, ai plecat și ne-ai lăsat cu sufletele goale și inimile zdrobite”, au fost cuvintele mamei.

FOTO: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”