O tânără și-a redus programul de lucru de la 12 la 4 ore și câștigă la fel de mulți bani

O femeie care obișnuia să petreacă 12 ore la birou a povestit cum lucrează acum doar câteva ore pe zi și câștigă aceeași sumă.
  • Publicat:

Alex Coward, în vârstă de 35 de ani, obișnuia să conducă o echipă de aproximativ 100 la o agenție de recrutare din Londra, cu ritm rapid, înainte de a ajunge cu burnout și a decis să devină independentă în urmă cu patru ani.

Lui Alex, care este consultant de afaceri din Paisley, i-a plăcut slujba, dar spune că orele lungi petrecute la birou au însemnat primirea tardivă a unui diagnostic de endometrioză. Ea a spus: „Am fost pasionată de meseria mea. Dar munca mult timp a însemnat că am întârziat să fiu diagnosticat cu endometrioză, deoarece nu mi-am făcut niciodată timp să merg la medicul de familie și să discut despre simptomele mele”.

Ce este endometrioza

Endometrioza este o afecțiune în care țesutul similar mucoasei uterului crește în alte locuri, cum ar fi ovarele și trompele uterine. Poate afecta femeile de orice vârstă, inclusiv adolescenții, și este o afecțiune pe termen lung care poate avea un impact semnificativ asupra vieții tale.

Simptomele endometriozei pot varia, deși, conform NHS, cele mai frecvente includ durerea în burta sau spatele inferioare, care este de obicei mai agravată în timpul menstruației, durerea menstruală care vă împiedică să vă desfășurați activitățile normale, durere în timpul sau după sex, durere atunci când pipi sau caca în timpul menstruației, senzație de rău, constipație, diaree sau sânge în pipi sau caca în timpul menstruației și dificultăți de a rămâne însărcinată.

Lui Alex i-a luat un an să-și revină din burnout și când a început să-și construiască propria consultanță, a descoperit sfaturile guru-urilor productivității care i-au spus că singura modalitate de a avea succes este să lucreze ore lungi, seara și weekend-urile. În schimb, autoproclamatul „maestru procrastinator” Alex a decis să „lucreze mai inteligent, nu mai greu”.

Ea a spus: „Pe tot parcursul școlii, am fost un visător cu ochii deschisi și un procrastinator; am fost atât de de ultimă oră la toate eseurile mele. Apoi mi-am dat seama că, în loc să amân, aș putea pur și simplu să nu lucrez.

„Prin amânarea, m-am antrenat să fiu super-eficient în munca mea și capacitatea de a-mi face rahat. Amânarea are o reputație proastă, dar ne arată că putem realiza atât de multe într-un timp atât de scurt. Noi, ca o societate ne-am făcut pe noi înșine mai puțin eficienți și mai puțin productivi lucrând continuu din ce în ce mai multe ore.”

Acum lucrează doar 4 ore pe zi și câștigă la fel de bine

Alex a spus că acum lucrează în jur de patru ore pe zi și că încă reușește să facă „mai mult ca niciodată”. Ea a adăugat: „Afacerea mea crește continuu de la an la an și îi ajut pe alții să învețe cum să-și scape timp de afaceri pentru a putea începe să-și trăiască din nou viața.”

Acum, alarma lui Alex sună la 8 dimineața, astfel încât să își poată începe rutina de dimineață încet, să lucreze câteva ore, să meargă la o plimbare lungă înainte de a mai face două ore și să se deconecteze pentru ziua respectivă. Ea își ia adesea o dimineață liberă pentru a vedea prietenii sau pentru a practica yoga și este mult mai fericită.

Alex, care conduce compania de consultanță ARC Virtual Solutions Ltd, a declarat: „Acum mă simt mulțumit și liniștit. Am libertatea de a petrece timp cu soțul meu, fac weekenduri lungi pentru a face drumeții prin Scoția și mă pot concentra asupra și acorda prioritate fizică și mentală. sănătate – toate acestea sunt succese mult mai mari decât ceea ce văd în contul meu bancar, chiar dacă acum fac mai mulți bani decât atunci când eram angajat.”

Sursă foto: Instagram @alexcoward

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”