Pacient lăsat să moară pentru că doctorului i se terminase programul de lucru

DSU a deschis o anchetă după ce un doctor din județul Mureș a refuzat să se deplaseze la un pacient care s-a înecat cu mâncare și a decedat la scurt timp.
  • Publicat:
Pacient lăsat să moară pentru că doctorului i se terminase programul de lucru
Bărbat mort, după ce medicul a refuzat să meargă cu Ambulanța să-l salveze. foto: ambulanta.ro

Absolut revoltător! Un medic a lăsat un pacient să moară, pe motiv că i se terminase programul de lucru. Incidentul șocant a avut loc în județul Mureș, unde un medic de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) este anchetat după ce a refuzat să se deplaseze la un caz de urgență, susținând că programul său de lucru se apropia de final.

Bărbat mort, după ce medicul a refuzat să meargă cu Ambulanța să-l salveze

Conform şefului DSU, medicul de la SAJ Mureş era în timpul serviciului şi că ar fi motivat că mai are doar 40 de minute din programul de lucru, așa că a refuzat să meargă cu Ambulanța la un bărbat care se înecase cu mâncare.

Din nefericire, acesta a murit, în ciuda manevrelor de resuscitare făcute de asistent, scrie ardealnews.ro. 

„Noi am fost sesizaţi despre o situaţie în care un medic a refuzat să se deplaseze la un caz, neanunţând dispeceratul. Medicul respectiv a fost trimis de dispeceratul integrat 112 la un caz unde se ştia că este ceva foarte grav şi unde a fost trimis şi un echipaj de prim ajutor de la SMURD. Dar simultan, la diferenţă de 2 minute, a fost trimis şi echipajul cu medic al SAJ, maşina de terapie intensivă de la SMURD fiind ocupată în alt caz.

Medicul de la ambulanţă, ulterior s-a aflat, nu s-a deplasat cu ambulanţa care a mers la acel caz, trimiţând numai un asistent. Pacientul a fost declarat decedat în urma manevrelor de resuscitare şi ulterior s-a aflat că medicul nu a fost pe ambulanţa respectivă”, a declarat dr. Raed Arafat.

Conducerea SAJ Mureș a refuzat să facă declarații, invocând faptul că ancheta este încă în curs.

Foto: ambulanta.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”