Părinţii elevilor de la o şcoală din Sectorul 3 sunt speriați că în şcoală este invazie de ploşniţe

Alertă de ploşniţe la o şcoală din Sectorul 3 al Capitalei. Părinții nu-și mai trimit copii la cursuri de frica insectelor.
  • Publicat:
Părinţii elevilor de la o şcoală din Sectorul 3 sunt speriați că în şcoală este invazie de ploşniţe
Alertă de ploşniţe la o şcoală din Capitală. foto: observatornews.ro

Situaţie de-a dreptul revoltătoare într-o şcoală din Bucureşti! Părinţii elevilor care învaţă la Şcoala Gimnazială nr. 20 din Sectorul 3 reclamă că în şcoală sunt ploşniţe. În plus, aceștia sunt speriați că insectele ajung şi la ei în locuințe, de pe hainele sau ghiozdanele celor mici.

Unul dintre părinţi a postat şi o poză cu o ploşniţă în mediul online, iar situația a degenerat! Părinţii s-au speriat, iar unii au ales să nu-și mai trimită copiii la şcoală.

Alertă de ploşniţe la o şcoală din Capitală

„Clasele mai mici au învăţat. La ora 10 jumate s-a anunţat că se face o verificare şi apoi s-a revenit cu anunţul că nu s-au găsit şi s-au rechemat la şcoală copiii”, spune mama unui copil, scrie Observator. 

Pe de altă parte, conducerea şcolii se apără şi spune că în unitatea de învăţământ au fost făcute două dezinsecţii între timp.

„Conducerea unităţii a acţionat în scop preventiv. Nu ne-a transmis nimeni că au fost efecte după aceste operaţiuni de dezisecţie. Ele au fost realizate conform procedurilor”, declară Elena Ştefan, purtător de cuvânt Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

De asemenea, verificările făcute de autorităţi arată că nu au fost văzute ploșnițe în clasele elevilor. Pentru a-i liniști pe părinți, DSP a recomandat o a treia procedură de curăţenie, iar cursurile au fost suspendate până la finalizarea acesteia.

Oficialii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti afirmă că nu există solicitări de suspendare a cursurilor în acea unitate de învăţământ.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”