Povestea tinerei care a renunțat la cumpărături pentru un an întreg. Câți bani a economisit în tot acest timp

O tânără a povestit pe TikTok câți bani a reușit să strângă, după ce a renunțat la cumpărături inutile timp de un an.
  • Publicat:

Mia Westrap, TikToker cunoscut (@miawestrap), a renunțat complet la cheltuielile pentru haine, cosmetice, ieșiri în oraș și alte lucruri care nu reprezintă chiar necesități.

Concret, Mia folosit salariul exclusiv pentru plata chiriei, facturilor, transportului și cumpărăturilor absolut necesare.

Și pentru a-i motiva și pe ceilalți să-și gestioneze mai bine banii, tânăra a început să-și documenteze parcursul pe TikTok, unde își dezvăluie lunar cum își împarte fiecare salariu.

Pe ce se duc banii Miei lună de lună?

Într-un videoclip recent postat pe TikTok, Mia a dezvăluit exact cum arată bugetul ei lunar: „În această lună am primit 2.142,98 lire sterline (12.718,49 RON) și, în mod automat, 1.233,59 lire (7.321,30 RON) sunt retrase din cont pentru chirie, facturi, electricitate, internet și telefon. Aceștia sunt banii pe care trebuie să-i plătesc lunar pentru a acoperi strictul necesar”, explică ea.

După acoperirea acestor cheltuieli de bază, Miei îi rămân aproximativ 909,39 lire (5.395,80 RON). De aici, ea își împarte restul banilor între economii, investiții și alte cheltuieli esențiale, precum alimente și transport. De exemplu, în luna aceasta, Mia a investit 30 de lire (178,00 RON) în indicele S&P 500, menționând că pentru ea este un început timid în lumea investițiilor.

„Fac pași mici pentru că încă nu sunt complet sigură în privința investițiilor. Îmi place să am banii în siguranță, într-o bancă tradițională, dar încerc să învăț. În prezent, am adunat peste 411 lire în investiții anul acesta, ceea ce mi se pare uimitor”, spune Mia.

A reușit să strângă 5.500 lire

Într-o perioadă de doar 9 luni, tânăra a reușit să strângă o sumă considerabilă.

„În această lună am adăugat încă 488,29 lire (2.897,23 RON) în contul de economii, ceea ce înseamnă că am ajuns la un total de 5.500 lire (32.633,85 RON)”, a explicat ea. Inițial, Mia și-a propus să economisească 4.000 de lire (23.734,71 RON) pe parcursul întregului an, dar a atins această sumă mult mai repede decât se aștepta.

Acum speră să ajungă la 7.000 de lire (41.537,57 RON) economisite până la sfârșitul anului. „Tehnic, am economisit aproape 6.000 (35.603,63 RON) de lire și mai am 391 de lire (2.320,17 RON) pentru cheltuieli curente pe luna aceasta, inclusiv alimente și cheltuieli neprevăzute.”

Mia a reușit sa inspire mii de urmăritori să își revizuiască obiceiurile de cheltuieli și să încerce să economisească mai mult.

„În ianuarie eram într-o situație dificilă, dar acum contul bancar arată mult mai bine. Este o satisfacție enormă să văd aceste rezultate și să știu că am depășit așteptările inițiale”, a încheiat Mia într-unul dintre clipurile sale de pe TikTok.

@miawestrap What I spent this week during my #nobuyyear 🫠 #savingmoney #whatispendinaweek #nospendchallenge ♬ Booing, Small Crowd of Men – Authentic Sound Effects

Sursă foto: Instagram @miawestrap / TikTok.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”