Prețurile au explodat la carnea de miel, înainte de Paște. Cât costă 1 kg de cotlet de miel

  • Publicat:
Prețurile au explodat la carnea de miel, înainte de Paște. Cât costă 1 kg de cotlet de miel
Pulpa de miel e mai scumpă

Mai sunt fix trei săptămâni până la Paștele Ortodox. Acesta pică în 2025, la fel ca cel Catolic, pe data 20 aprilie. Între timp, românii au început deja să se pregătească pentru masa de sărbători. Ca deobicei, cea mai cumpărată este carnea de miel. Piețele și magazinele au început deja comercializarea cărnii de miel, dar prețurile nu sunt pentru toate buzunarele. 

Cât costă 1 kg de carne de miel

În hala din Piața Obor, foarte multe tarabe de carne au început să aducă și carne de miel pentru Paște. O pulpă se vinde cu până la 35 de lei kilogramul.

”Domle, la 35 de lei kilogramul, o să iau și eu o pulpă. O bag la cuptor cu niște cartofi și-am terminat bâlciul”, spune o clientă, scrie Libertatea.

Pulpa de miel e mai scumpă

De asemenea, jumătățile de miel se vând cu 35 de lei kilogramul. În Piața Obor, pulpele de spate se comercializează cu 40 de lei kilogramul, cotletul de miel este mai scump, ajungând la 45 de lei, iar ceafa de miel pentru friptură se vinde la 40 de lei kilogramul.

Românii pot cumpăra și miei proaspăt sacrificați. Un miel întreg, care poate cântări între 12 și 15 kilograme, se vinde cu 40 de lei kilogramul. Astfel, prețul unui miel întreg poate ajunge și la 600 de lei.

„Prețurile au crescut din cauza cheltuielilor mai mari pentru hrana animalelor. Mulți fermieri abia reușesc să își acopere costurile,” explică un crescător de oi din zona Ardealului.

Sursa foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News