Prognoza meteo pentru săptămâna 28 octombrie – 4 noiembrie 2024. Cum va fi vremea la începutul lunii noiembrie

Vreme frumoasă și caldă la sfârșit de octombrie și început de noiembrie.
  • Publicat:
Prognoza meteo pentru săptămâna 28 octombrie - 4 noiembrie 2024. Cum va fi vremea la începutul lunii noiembrie
Vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Foto: Freepik

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru intervalul 28 octombrie – 4 noiembrie 2024. Iarna nu va veni prea curând, așa că românii se pot bucura de o toamnă neobișnuit de caldă la finalul lunii octombrie, cu temperaturi ce ating valori de până la 27 de grade în sudul țării. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată la munte.

Vreme neobișnuit de caldă

Valorile termice se vor menține mai ridicate decât mediile climatologice ale perioadei, cu precădere în primele două zile. Temperaturile vor ajunge și la 27 de grade Celsius în sudul și estul ţării. Ploi slabe vor fi începând de miercuri, 30 octombrie, mai ales în zonele montane.

La finalul lunii octombrie, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în nordul Moldovei, sudul Banatului și în zona montană înaltă.

Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 27 de grade, iar cele minime între 2 și 12 grade. Dimineața și mai ales noaptea se va forma ceață sau nebulozitate joasă, local în jumătatea de nord a țării și izolat în rest.

Temperaturile se mențin ridicate și la începutul lunii noiembrie

Va fi senin în cea mai mare parte a ţării, cu vânt slab şi moderat, cu uşoare intensificări în nordul Moldovei, sudul Banatului şi în zona montană înaltă, scrie News.ro.

În Bucureşti, valorile maxime vor scădea uşor abia de la mijlocul săptămânii, însă maximele vor atinge 20°C, iar minimele vor fi între 7°C şi 9°C. La începutul lunii noiembrie, vremea se va menţine relativ frumoasă şi mai caldă decât cea normală pentru începutul ultimei luni de toamnă.

Cerul va fi variabil, cu înnorări și izolat ploi slabe, mai ales în regiunile intracarpatice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 21 de grade, iar cele minime între 2 și 11 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse se va forma ceață.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”