O provocare stupidă pe TikTok a scos în stradă o sută de polițiști și jandarmi din Brașov

O provocare stupidă pe TikTok, acceptată de o fată de 13 ani, a scos în stradă o sută de polițiști și jandarmi din Brașov care au făcut inclusiv percheziții.
  • Publicat:
O provocare stupidă pe TikTok a scos în stradă o sută de polițiști și jandarmi din Brașov

Totul a început pe un live de pe TikTok la care participa o fată în vârstă de 13 ani. Ea a primit o provocare de a suna la numărul unic de urgență 112 și a acceptat-o.

Marți seara, apelul la 112 anunța că o fată a fost urcată cu forța într-o mașină, de persoane necunoscute, fiind răpită. Apelul s-a întrerupt brusc, astfel că operatorii Serviciului Unic de Urgență au dat alarma în cadrul IPJ Brașov.

Având în vedere faptul că situația ar fi putut fi reală, aproape o sută de polițiști și jandarmi din Brașov au ieșit în stradă pentru a face verificări.

Între timp, anchetatorii au demarat cercetările specifice pentru localizarea apelului și identificarea persoanei care a apelat numărul unic de urgență.

După două zile de căutări și trei percheziții domiciliare, polițiștii au găsit-o pe fata care a alertat autoritățile. Este vorba despre o copilă de 13 ani, care locuiește cu părinții în cartierul Săticel din Zărnești, și care a recunoscut că a inventat răpirea pe care a semnalat-o la 112.

Astfel, polițiștii au deschis un dosar penal pentru inducerea în eroare a organelor judiciare, iar părinții copilei vor fi sancționați cu câteva sute de lei.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”