Sătul de viaţa printre străini, un român și-a deschis o afacere cu care a dat lovitura într-un sat din Vâlcea

Liviu a fost angajat al Royal Mail timp de 10 ani. Ajuns înapoi România, el a început să crească mai multe animale printre care păsări, capre și măgari.
  • Publicat:
Sătul de viaţa printre străini, un român și-a deschis o afacere cu care a dat lovitura într-un sat din Vâlcea

După cei 10 ani lucraţi la corespondenţa britanică în Anglia, Liviu s-a decis să se întoarcă în satul natal şi să devină fermier. Astfel, Liviu a găsit o modalitate din care poate face profit, fiind aproape de familie: vinde lapte de măgăriţă, care ajunge şi la peste 100 de lei per litru.

Laptele de măgăriţă: beneficii pentru sănătate

În comparaţie cu alte tipuri de lapte, se pare laptele de măgăriţă este cel mai apropiat la gust şi compoziţie cu laptele matern, pe baza nivelului pH-ului şi a profilului nutriţional.

Laptele de măgăriţă  este bogat în vitaminele A, B1, B2, B6, C, D, E. Este un lapte foarte uşor de digerat. De asemenea, conţine mai puţine grăsimi decât laptele de vacă şi un nivel ridicat de Omega 3 şi Omega 6 şi care ajută la scăderea nivelului de colesterol.

Laptele de măgăriţă nu conţine bacterii, ce a ce face ca el să poată fi băut fără a fi pasteurizat. Substanţele naturale din laptele de măgăriţă poate creşte imunitatea şi pot fi de ajutor pentru persoanele cu afecţiuni precum astmul, eczema sau psoriazisul. Acest lapte este recomandat copiilor, deoarece prin conţinutul bogat în calciu protejează copii de infecţiile gastrointestinale.

Laptele de măgăriţă, recunoscut pentru calităţile sale terapeutice, se consumă numai proaspăt, pentru că prin fierbere îşi pierde proprietăţile. Iată câteva lucruri interesante despre această nouă delicatesă.

Laptele de măgăriţă, o afacere de nișă

Laptele de măgăriţă, o afacere de nișă

În ultimii ani, numărul fermelor de măgărițe, o afacere de nișă, a tot crescut. Acum sunt în toate zonele țării, în Prahova, Bihor, Argeș, Brașov sau Cluj. Tinerii sunt de regulă cei care se înhamă la un astfel de business.

Laptele de măgăriță se bea cu moderație. 50 ml pe zi ar fi suficient, spun specialiștii, care recomandă cure de cel puțin o lună pe an pentru întărirea imunității.

FOTO: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”