Un român a cumpărat 15 sticle de vin de țară, de la Valea Călugărească până la Focșani, și a făcut un experiment

Un român a cumpărat 15 sticle de vin de țară, de la cei care îl vindeau pe marginea drumului, de la Valea Călugărească până la Foșcani, și apoi a făcut un experiment.
  • Publicat:
Un român a cumpărat 15 sticle de vin de țară, de la Valea Călugărească până la Focșani, și a făcut un experiment

Bărbatul a încercat să verifice calitatea vinului despre care românii spun, ca o vorbă din popor, că ar fi cel mai bun, pentru că este făcut în mod tradițional.

Cezar Ioan, autor al unei cărți despre cultura vinului și organizator de evenimente dedicate vinurilor, a fost cel care a realizat experimentul la finalul căruia a concluzionat că băutura cumpărată de pe marginea drumului nu corespunde din punct de vedere calitativ.

„Din păcate, la nivelul societății încă persistă ideea că vinurile făcute și vândute de sunt , . Nu e deloc adevărat. Pe producătorii mici nu-i verifică nimeni, dar pe producătorii industriali îi verifică toată lumea”, a declarat acesta pentru publicația opiniabuzau.ro.

Bărbatul a povestit cum a cumpărat 15 sticle de vin de la cei care le vindeau pe marginea drumului, între Valea Călugărească și Focșani.

„Eu am cumpărat odată 15 vinuri de pe Valea Călugărească până la Focșani, de la marginea drumului. Din 15 vinuri, unul singur era apropiat de ceea ce spunea vânzătorul. Celelalte nu corespundeau nici ca nivel de alcool, nici ca soi, nici categoria de zahăr. Însă această tendință, de a cumpăra astfel de vinuri, scade pe măsură ce oamenii, în general cei care au peste 50 de ani, ies din zona de consum. Însă, mulți oameni confundă în continuare , , cu . În multe cazuri, nu în toate, este doar o poșircă”, a explicat acesta.

De asemenea, Cezar Ioan a mai explicat și un lucru bizar observat atunci când a intrat în magazia unui comerciant.

„Când eram pe E85, nu am înțeles de ce unul dintre comercianți, care înainte să intre în magazia unde avea vinurile, dădea cu bastonul în ușă. Ca să sperie șobolanii, ca să fugă. Da, sunt multe mistere, în privința acestor vinuri: nu știi vinurile cum au fost făcute, cum au fost depozitate, sub ce standarde. Și să nu mai spun că strugurii vânduți pe Valea Călugărească, la stradă, sunt import din Turcia”, a concluzionat acesta.

Urmărește CSID.ro pe Google News