Românii bolnavi de cancer, trimiși acasă de la Institutul Oncologic București din cauza lipsei de medicamente

Românii bolnavi de cancer, veniți din diferite zone ale țării pentru a-și salva viața la Institutul Oncologic București, au fost trimiși acasă din cauza lipsei de medicamente.
  • Publicat:
Românii bolnavi de cancer, trimiși acasă de la Institutul Oncologic București din cauza lipsei de medicamente

Suferinzi de diferite afecțiuni oncologice, bolnavii au aflat că trebuie să meargă acasă și să aștepte, chiar dacă unii nu mai au timp să aștepte, pentru că Institutul Oncologic București (IOB) nu mai are medicamentele necesare pentru a-i trata.

Reprezentanții spitalului spun că banii de la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București sunt insuficienți pentru nevoile unității medicale și ale pacienților.

La începutul lunii septembrie, reprezentații Institutului Oncologic București au cerut 10 milioane de lei pentru achiziționarea medicamentelor necesare, însă abia pe 24 septembrie, Casa de Sănătate a virat către spital mai puțin de jumătate din suma cerută, iar angajații unității medicale spun că încearcă să achiziționeze medicamentele cât mai repede, notează digi24.ro.

Pacienții bolnavi de cancer pulmonar care au venit astăzi, 25 septembrie, la spital pentru tratament au fost trimiși acasă de medici din lipsă de medicamente. Unii dintre aceștia au venit în București din colțuri îndepărtate ale țării pentru a primi tratamentul despre care cred că le va salva viața la cel mai mare spital de oncologie din România.

Mulți dintre ei au fost nevoiți să se întoarcă acasă fără tratament și doar 10 au rămas, după ce spitalul a cerut ajutor la Spitalul Universitar de Urgență Elias pentru a obține medicamentele necesare.

Sursa foto: Facebook /Institutul Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu București.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”