România construiește un nou spital de urgență, cu 490 de paturi, în București

România va avea un nou spital de urgență în nordul Bucureștiului, care va deservi una dintre cele mai aglomerate zone ale capitalei.
  • Publicat:
România construiește un nou spital de urgență, cu 490 de paturi, în București
România construiește un nou spital de urgență în București

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că noua unitate medicală va fi construită ca parte a extinderii Spitalului de Urgență „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”.

Finanțarea pentru noul spital de urgență va fi asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu prilejul Zilei Medicinei Militare.

„Noua clădire va aduce o îmbunătățire semnificativă a infrastructurii medicale din București, oferind 490 de paturi, dintre care 400 vor fi alocate pentru spitalizare continuă, 40 pentru spitalizare de zi și 50 pentru anestezie și terapie intensivă,” a spus Predoiu în cadrul discursului său ținut cu ocazia Zilei Medicinei Militare, conform Agerpres.

Această extindere este esențială pentru a răspunde nevoilor medicale urgente din nordul capitalei, o zonă care în prezent nu dispune de un spital de urgență.

Ministrul Afacerilor Interne a reiterat angajamentul MAI

Ministrul a subliniat importanța acestui proiect pentru dezvoltarea sistemului de sănătate din România, evidențiind că succesul unor astfel de inițiative depinde de finalizarea și implementarea lor corespunzătoare. Predoiu a reiterat angajamentul MAI de a sprijini toate eforturile care contribuie la modernizarea infrastructurii medicale și la creșterea siguranței cetățenilor.

„De Ziua Medicinei Militare onorăm sacrificiul, devotamentul şi profesionalismul personalului medical militar care şi-a dedicat viaţa salvării şi îngrijirii persoanelor aflate în suferinţă, în multe cazuri în situaţii limită – personal militar şi civili deopotrivă”, a mai spus Predoiu.

Acesta a mai adăugat faptul că Ministerul Afacerilor Interne, indiferent de titulatura sau forma de organizare vremelnică, a fost implicat în dezvoltarea medicinei militare.

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”