România, din nou sub cod roșu de caniculă. Județele vizate de avertizarea meteorologică

Nu scăpăm de temperaturile ridicate nici în zilele următoare. ANM a emis o nouă avertizare meteo pentru mai multe județe din țară.
  • Publicat:
România, din nou sub cod roșu de caniculă. Județele vizate de avertizarea meteorologică
Cod roșu de caniculă în mai multe județe din țară foto: shutterstock

Vremea continuă să fie extrem de caldă în România, iar specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au anunțat cod roșu de caniculă pentru câteva județe. Marți, 20 august 2024, în mai multe zone din România, disconfortul termic va fi crescut, motiv pentru care aerul devine greu de respirat. Județele vizate de avertizarea meteorologică! 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cod roșu de canicuă pentru ziua de marți, 20 august 2024. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Valul de căldură va persista în judeţele Arad şi Timiş, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei.

Cod roșu de caniculă în mai multe județe din țară

În București, aflat sub cod roșu de caniculă, temperaturile maxime vor ajunge la 38 de grade la umbră. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

„În județele Timiș și Arad valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi în jurul a 38 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 18…23 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.”, au transmis specialiștii ANM.

„Valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv. În sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 36…38 de grade și minimele de 18…23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală).”, se mai arată în avertizarea ANM.

Când scăpăm de temperaturile ridicate

De joi, 22 august 2024, caniculă va mai fi doar în regiunile sudice și sud-estice, urmând ca în restul țării valul de arșiță să se mai domolească. Vor fi și averse cu tunete și fulgere și căderi de grindină. O masă de aer mai rece este așteptată abia pe 1 septembrie, când temperatura maximă nu va mai depăși 25 de grade.

 

 

Foto: ANM
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian