România nu scapă de caniculă! Temperaturile ajung la 40 de grade în mai multe județe. Zonele afectate de căldura extremă

ANM a emis o nouă avertizare de caniculă în majoritatea zonelor țării.
  • Publicat:
România nu scapă de caniculă! Temperaturile ajung la 40 de grade în mai multe județe. Zonele afectate de căldura extremă
Coduri galbene și portocalii: temperaturile ating 40 de grade Celsius

România nu scapă de caniculă nici în zilele următoare. Meteorologii au emis un cod portocaliu de caniculă, iar temperaturile vor ajunge la 40 de grade Celsius. Care sunt zonele afectate de căldura extremă? 

Specialiștii în meteorologie au emis coduri galbene și portocalii pentru zilele următoare, în România. Se vor înregistra temperaturi de 40 de grade Celsius și disconfort termic accentuat.

Zonele vizate sunt nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul, centrul și sudul Munteniei. În plus, ITU (indicele de temperatură – umezeală) va depăși pragul critic de 80 de unități. Noaptea, minimele nu vor coborî sub 20 de grade.

Coduri galbene și portocalii: temperaturile ating 40 de grade Celsius

Ziua de miercuri, 14 august 2024, va fi caniculară, atunci când temperaturile ajung la 40 de grade la orele amiezii.

Este cod galben de caniculă în nordul Crişanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul, centrul şi sudul Munteniei. Temperaturile maxime vor fi în general de 35…37 de grade.

Mai mult de atât, este cod portocaliu în Banat, sudul Crişanei, sudul şi sud-vestul Olteniei, precum şi în sud-vestul Munteniei, unde va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Zonele afectate de caniculă

„(Codul Galben) Miercuri (14 august), în nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Olteniei și în vestul, centrul și sudul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 35…37 de grade. Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade și vor caracteriza o noapte tropicală.

(Codul portocaliu) În Banat, sudul Crișanei, sudul și sud-vestul Olteniei, precum și în sud-vestul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 38…40 de grade. Minimele vor fi de 21…22 de grade, izolat de până la 24…25 de grade în Dealurile de Vest și vor caracteriza o noapte tropicală”, se arată în anunțul ANM.

Sursa foto: ANM
Sursa foto: ANM

 

Şi joi, 15 august 2024, va fi caniculă, fiind emise avertizări cod galben şi cod portocaliu.

„În Banat, sudul şi sud-vestul Olteniei, precum şi în sud-vestul Munteniei va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade, iar minimele de 21…22 de grade, izolat de până la 25 de grade în Dealurile de Vest şi vor caracteriza o noapte tropicală”, mai arată ANM.

Sursa foto: foaiatransilvana.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”