Românul care va primi cea mai mare pensie din România, după recalculare. A muncit doar 18 ani

Ministrul Muncii: „A lucrat în domeniul financiar-bancar”
  • Publicat:
  • Actualizat:
Românul care va primi cea mai mare pensie din România, după recalculare. A muncit doar 18 ani

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a dezvăluit recent cine va încasa cea mai mare pensie după marea recalculare. Este vorba despre un român care a muncit 18 ani în domeniul bancar. 

Într-o emisiune tv, Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a dezvăluit cine este românul care va încasa cea mai mare pensie din țară, după noua lege a pensiilor. El va lua lunar 100.000 de lei, adică în jur de 20.000 de euro.

Cea mai mare pensie din România

Bărbatul a fost angajat al sistemului bancar și a contribuit la sistemul de pensii doar 18 ani. Cât a fost în câmpul muncii, el a încasat un salariu foarte mare.

”Are cea mai mare pensie din România fiindcă contribuţiile au fost foarte mari. Cea mai mare pensie este din sistemul public, este pe contributivitate. Este o pensie a unui asigurat care a lucrat în domeniul financiar-bancar, care are un stagiu de cotizare de 18 ani, dar cu contribuţii foarte mari. Are cea mai mare pensie din România fiindcă contribuţiile au fost foarte mari”, a precizat Ministrul Muncii, într-0 emisiune televizată.

Greșeli la recalcularea pensiilor

Casa Națională de Pensii a transmis că a identificat nu mai puțin de patru posibile erori în procesul de recaluclare a pensiilor și a precizat cum vor fi îndreptate erorile, dar și cu ce sume au fost despăgubiți pensionarii.

Conform reprezentanților Casei de Pensii, prima greșeală în procesul de recalculare a fost preluarea incorectă a datelor din documentele justificative. A doua greșeală care a dat peste cap procesul de recalculare a pensiilor a fost interpretarea eronată a legislației, care ar fi generat erori în determinarea stagiilor contributive/necontributive, a punctajelor, a datelor de referință pentru calculul pensiilor, scrie avocatnet.ro. 

A treia eroare ar fi certificarea/declararea incorectă a datelor de către angajatori, spun reprezentații Casei de Pensii. Nu în ultimul rând, comunicarea inexactă/lipsa comunicării din partea beneficiarilor, mai spun cei de la Casa de Pensii.

”Beneficiarii au obligația de a comunica orice modificare ce poate influența cuantumul pensiei”, transmit reprezentanții instituției.

Sursa foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News