Sticlele și PET-urile cu sigla SGR, preluate direct de acasă. Colectorii câștigă 25 de bani per ambalaj

O companie din Iași a dezvoltat o aplicație prin care românii pot recicla sticlele și PET-urile cu sigla SGR direct de acasă, prin intermediul unor colectori.
  • Publicat:
Sticlele și PET-urile cu sigla SGR, preluate direct de acasă. Colectorii câștigă 25 de bani per ambalaj

Sistemul Garanție-Returnare (SGR) a fost introdus în România la sfârșitul anului 2023, astfel încât ambalajele de plastic sau cele de sticlă, cu sigla SGR, pot fi returnate în magazine pentru recuperarea garanției de 50 de bani reținută în momentul achiziționării produselor.

De la lansare și până în prezent, românii s-au arătat extrem de interesați de sistem, astfel încât aparatele de preluare a ambalajelor sunt în permanență ocupate, iar oamenii sunt nevoiți să aștepte chiar și zeci de minute pentru a putea recicla în vederea recuperării garanției de 50 de bani pe ambalaj.

Pentru românii care își doresc să recicleze și să își recupereze măcar o parte din garanție, o firmă din Iași a dezvoltat o aplicație care îi ajută pe cei care vor să scape de ambalajele cu sigla SGR, fără să se mai deplaseze la unul dintre aparatele montate în magazine.

Pe modelul aplicațiile de ride-sharing sau a celor de comandat mâncare, firma din Iași a dezvoltat aplicația prin care românii pot apela la ajutorul unor „colectori” pentru a scăpa de sticle și PET-uri.

Costul pentru preluarea ambalajelor direct de acasă este de 30 de bani pentru fiecare ambalaj, astfel că cei care vând ambalajele rămân cu 20 de bani pentru fiecare sticlă sau PET, în timp ce colectorii primesc 25 de bani, iar 5 bani rămân la compania care deține aplicația.

Aplicația, care se numește Reverse PET este disponibilă atât pe Android, cât și pe iOS, iar românii care vor să predea ambalaje trebuie doar să își facă un cont cu adresa de e-mail.

Ulterior, aceștia vor trebui să introducă în aplicație numărul de sticle marcate cu simbolul SGR pe care doresc să le predea către reciclare și adresa de ridicare. Pentru fiecare ambalaj astfel reciclat, reciclatorii vor primi 20 de bani, față de 50 cât este garanția pe care și-ar recupera-o dacă ar merge singuri la magazin pentru a preda ambalajele marcate cu sigla Sistemul Garanție-Returnare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”