Un bărbat a creat un paradis exotic în Botoșani. Cum arată în prezent pomii de kiwi pe care i-a plantat în urmă cu 6 ani

În urmă cu șase ani, un bărbat din Botoșani a cumpărat un fruct de kiwi pentru consum. I-a păstrat semințele, le-a uscat și a decis să le planteze într-un ghiveci.
  • Publicat:
Un bărbat a creat un paradis exotic în Botoșani. Cum arată în prezent pomii de kiwi pe care i-a plantat în urmă cu 6 ani

Spre surprinderea sa, semințele au încolțit, iar planta a început să se dezvolte, adaptându-se rapid la climatul din Botoșani, o zonă mai degrabă cunoscută pentru iernile aspre și verile călduroase.

Astfel, producția de kiwi a crescut considerabil. De la câteva fructe, botoșăneanul a cules 10 kilograme de kiwi, iar după al treilea an, recolta a ajuns la 20-30 de kilograme.

Bărbatul din Botoșani deja se bucură de roadele pomilor de kiwi plantați în solar

În primul an, bărbatul din Botoșani a avut parte de o adevărată surpriză. Din pomii lui de kiwi plantați în joacă, într-un ghiveci, a reușit să culeagă 10 fructe. Deși nu au fost multe, bărbatul a fost mulțumit. În al doilea an, producția de kiwi a crescut considerabil. De la 10 fructe, botoșăneanul a cules 10 kilograme de kiwi.

Producția de kiwi a crescut de la an la an. După 3 ani de la plantare, potrivit observatornews.ro, bărbatul a reușit să culeagă 20-30 de kilograme de kiwi.

Consideră că este prea devreme să facă o afacere din asta

Deocamdată, de producția de kiwi se bucură doar familia. Bărbatul a spus ca este mult prea devreme pentru a lua în calcul comercializarea lor. Însă, potrivit acestuia, gustul fructelor din solarul propriu este mult mai bun decât cel al fructelor din comerț.

De ce ar trebui sa consumăm kiwi?

1. Conţine o cantitate dublă de vitamina C faţă de cea pe care o găsim în portocale, iar un fruct pe zi asigură aportul necesar de vitamina C.

2. Mai conţine vitamina E (cu proprietăţi antioxidante; asigură sănătatea pielii), acid folic (ajută femeile însărcinate la prevenirea defectelor la nivelul creierului bebeluşului şi combate problemele cardiovasculare) şi potasiu (conţine o cantitate egală cu cea din banană, doar că are mai puţine calorii; ajută la menţinerea sănătăţii inimii şi a tensiunii arteriale în limite normale).

3. Polifenolii şi carotenoizii din compoziţie luptă împotriva radicalilor liberi şi a stresului oxidativ.

4. Este ideal pentru îmbunătăţirea sistemului imunitar.

5. Are un efect purgativ natural datorită fibrelor pe care le conţine. Acestea ajută la eliminarea toxinelor din colon şi previn constipaţia şi problemele gastrointestinale.

6. Luptă împotriva impotenţei datorită argininei cu efect vasodilatator.7. Este o bună sursă de luteină care se găseşte în ochiul uman şi contribuie la prevenirea dezvoltării glaucomului şi cataractei.

Sursă foto: Profimedia.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”