Un bărbat din Japonia doarme doar 30 de minute pe noapte, de 12 ani, pentru a-și dubla speranța de viață. Cum arată o zi din viața lui

Daisuke Hori, în vârstă de 40 de ani, din Japonia, a făcut această schimbare drastică de stil de viață în urmă cu mai bine de 12 ani pentru a-și spori eficiența la locul de muncă.
  • Publicat:
Un bărbat din Japonia doarme doar 30 de minute pe noapte, de 12 ani, pentru a-și dubla speranța de viață. Cum arată o zi din viața lui
Un bărbat din Japonia doarme doar 30 de minute pe noapte, de 12 ani, pentru a-și dubla speranța de viață. Cum arată o zi din viața lui

Un fanatic al fitness-ului susține că doarme doar 30 de minute pe noapte și face asta de peste un deceniu. Bărbatul consideră că acest obicei îl va ajuta să-și dubleze speranța de viață. Daisuke Hori, în vârstă de 40 de ani, din Japonia, a făcut această schimbare drastică de stil de viață în urmă cu mai bine de 12 ani pentru a-și spori eficiența la locul de muncă. Bărbatul susține că și-a antrenat mintea și corpul să funcționeze cu cât mai puțin somn posibil și se laudă că nu se simte niciodată obosit.

Conform NHS, adulții au nevoie de aproximativ șapte până la nouă ore de somn pe noapte pentru ca organismul să fie complet odihnit. Lipsa somnului poate avea efecte semnificative asupra sănătății. Dar Daisuke ignoră recomandările medicilor și se odihnește mai puțin de o oră pe zi. Bărbatul crede că obiceiurile sale de somn îi vor „dubla” speranța de viață.

Iubitor de artă, muzică și citit, Daisuke se lupta să includă toate aceste activități într-o zi normală. El a spus că întotdeauna a simțit că 16 ore nu sunt suficiente pentru toate lucrurile pe care dorea să le facă, așa că a început să cerceteze și să experimenteze. În cele din urmă, a găsit o scurtătură: mai puțin somn.

Daisuke a făcut cercetări despre cât de puțină odihnă poate avea și a început să practice somnul pentru perioade scurte de timp. După două luni, susține că a reușit să-și reducă timpul de somn la doar 30 de minute pe zi și să funcționeze în continuare normal. Daisuke a dezvăluit, de asemenea, cum arată rutina sa zilnică, care începe în fiecare zi la ora 3 dimineața.

Urmează un program precis și structurat, care îi asigură că face cât mai multe activități înainte de a merge la culcare la ora 2:30 dimineața următoare. Jumătate de oră mai târziu, desigur, se trezește și începe o nouă zi. O dimineață tipică implică condusul până la plajă, surfing, exerciții fizice, studiu și scris. După-amiaza, va juca jocuri online, va lua prânzul cu prietenii și va filma un videoclip pe YouTube despre somnul de scurtă durată. Seara, va preda un curs online despre același subiect, înainte de a lua cina în jurul orei 11:30 pm. După aceea, se va pregăti pentru munca de a doua zi, înainte de a merge, în cele din urmă, la culcare.

Președinte al Asociației de Coaching pentru Somn de Scurtă Durată din Japonia, Daisuke oferă adesea cursuri și sfaturi despre cum să obții cea mai bună odihnă. El susține că peste 1.600 de persoane au urmat cursurile sale de somn de scurtă durată, care se pare că au o rată de succes de 90%. Cursul constă în explicarea modului de reducere a duratei somnului, menținând totodată sănătatea fizică și mentală.

Dar medicii vin cu avertismente privind această practică. Privarea cronică de somn poate duce la probleme precum declinul memoriei, imunitatea slăbită și tulburări de dispoziție.

În plus, există un risc crescut de boli cardiovasculare, a declarat un neurolog pentru South China Morning Post.

Daisuke a apărut anterior într-o emisiune TV pentru a discuta despre programul său bizar de somn. Când producătorii emisiunii TV l-au provocat să-și demonstreze rutina de somn, el a permis unei echipe de filmare să intre în casa lui timp de trei zile pentru a-l documenta. Bărbatul a dormit 30 de minute, iar unele nopți chiar mai puțin.

Unii spectatori s-au întrebat cum de nu i se face somn după o masă, dar Daisuke a explicat că îi este somn, dar rămâne treaz cu băuturi cofeinizate.

Cum arată o zi din viața lui Daisuke Hori

Rutina aglomerată a lui Daisuke începe la ora 3 dimineața în fiecare zi și durează până la 2:30 dimineața următoare.

3:00 am – Se trezește
3:30 am – Conduce spre plajă
5:30 am – Surfing la plaja Chiba cu prietenii timp de două ore
7:30 am – Merge acasă, face duș și continuă rutina
10:30 am – Exerciții fizice
11:00 am – Studiu de nutriție și scris
1:30 pm – Joacă jocuri online
2:30 pm – Ia prânzul cu prietenii
3:30 pm – Filmează un videoclip pe YouTube despre somnul de scurtă durată
7:30 pm – Predă un curs online despre somnul de scurtă durată
11:30 pm – Ia cina și se pregătește pentru munca de a doua zi
2:30 am – Doarme 30 de minute

Sursa foto: Shutterstock.

Sursă: The Sun.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”