Un bărbat din Suceava a pus un anunț de vânzare pe internet, dar s-a trezit cu poliția la ușă. Ce ținea în casă

Bărbatul s-a trezit cu Poliția acasă, după ce a pus anunțul la vânzare pe internet.
  • Publicat:
Un bărbat din Suceava a pus un anunț de vânzare pe internet, dar s-a trezit cu poliția la ușă. Ce ținea în casă
Bărbatul încerca să vândă o specie de broască țestoasă, protejată prin lege. foto: botosani.ro

Poliţiştii au deschis un dosar penal după ce un bărbat din municipiul Suceava a încercat să vândă online un exemplar aparţinând unei specii de reptile protejată, Testudo graeca – ţestoasă de uscat dobrogeană. Ce le-a spus acesta polițiștilor? 

Bărbatul încerca să vândă o specie de broască țestoasă, protejată prin lege

Un bărbat din Suceava s-a trezit cu Poliția la ușă, după ce a încercat să vândă pe internet exemplar aparţinând unei specii de reptile protejată, Testudo graeca – ţestoasă de uscat dobrogeană. La scurt timp, acesta s-a trezit cu Garda de Mediu la apartamentul său. Reptila pe care voia să o vândă este protejată de lege, iar în țară mai sunt doar câteva exemplare.

Unde ar fi găsit reptila

La fața locului, autoritățile au constatat că bărbatul deţinea la locuinţa de domiciliu un exemplar al unei specii de reptilă protejată prin lege, scrie obiectivdesuceava.ro. 

Bărbatul le-a declarat poliţiştilor că a găsit reptila, la jumătatea lunii august, în apropierea autostrăzii din judeţul Constanţa şi ar fi adus-o la locuința lui, cu intenţia de a o salva, fără să știe că este o specie protejată de lege. Pentru că nu știa cum să o îngrijească, a decis să o vândă.

”Urmare a verificărilor și investigaților specifice, s-a constatat că o persoană fizică din municipiul Suceava deținea ilegal în captivitate un exemplar din specia Testudo graeca (țestoasă de uscat dobrogeană), cu intenția de a o comercializa. Întrucât fapta sus-prezentată constituie INFRACȚIUNE, conform prevederilor OUG nr. 57/2007, reprezentanții IPJ Suceava – Biroul pentru Protecția Animalelor au procedat la sesizarea din oficiu, urmând a întocmi documentele specifice sesizării penale”, au transmis autoritățile.

La noi în țară, trăiesc două specii de broaște țestoase de uscat: broasca țestoasă bănățeană (Testudo hermanii boettgeri sau Eurotestudo boettgeri) și țestoasa dobrogeană (Testudo graeca ibera). Ambele sunt protejate de lege, pentru că mai există doar câteva mii de exemplare în lume. Conform legii, colectarea, deținerea și comercializarea lor sunt strict interzise prin lege.

broasca
foto: Obiectiv de Suceava
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”