„Vor fi reanalizate, nu înseamnă că sunt greșite”. Mii de pensionari români nu au primit noile decizii de recalculare

Aproximativ cinci mii de pensionari români nu au primit încă noile decizii de recalculare, după ce Casa de Pensii a cerut Poștei Române să nu le livreze.
  • Publicat:

Totul se întâmplă în județul Alba, acolo unde Casa de Pensii a solicitat Poștei Române să nu livreze noile decizii de recalculare a pensiei pentru miile de pensionari, după ce o „cercetare” a arătat faptul că documentele ar putea fi greșite.

Ar fi vorba de peste 5.000 de decizii care trebuie reverificate, iar în acest moment nicio decizie de recalculare nu a fost înapoiată Casei Județene de Pensii de la Oficiul Poștal Județean, întrucât conducerea CJP Alba nu știe în ce condiții și în ce interval de timp trebuie efectuată returnarea.

„Aceste decizii vor fi reanalizate, nu înseamnă că sunt greșite, doar că existând anumite suspiciuni de date eronate, fie elemente de stagiu, fie de cuantum al pensie, fie de număr de puncte stabilit, am considerat că este extrem de important să nu generăm nemulțumiri pensionarilor prin comunicarea unor decizii posibil eronate. Noi am început reverificarea respectivelor dosare și am constatat că multe dintre decizii sunt corecte. Prin urmare, beneficiarii își vor primi deciziile, iar cele care trebuie vor fi revizuite, drepturile fiind acordate tot cu data de 1 septembrie 2024”, a spus pentru Ziarul Unirea Cornelia Miclea, director Casa Județeană de Pensii Alba.

Sursa foto: Facebook / Poșta Română

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”